(轉)HK Express港客高松機場度行李發爛渣

559 回覆
367 Like 16 Dislike
佢嗰隻外國叫RyanAir hand carry你會喺美國亞馬遜搵到啲袋/背囊係專for呢隻size
UO都算係第一間將呢樣嘢引入香港
如果你話我重過7kg我認我衰,但個20吋行李多左1-2cm就要罰人錢 我就覺得食相有點難睇
有咩問題 塞得到入去 即係ok
FUK坐UO平得過CX幾多?
我果個都係偏闊
用尺度過係好啱啱好
見無人試過喺checkin度試放
完全入唔到
冇破解到,快運張相係個depth 23cm問題,唔關width事
最撚好笑係呢單咁,個架又係佢擺出離,
人地又擺得落去,又要屈人錢
唔係話幫UO講說話,
依家呢間公司嘅方針係揸正嚟做,
唔想再係咁俾啲爆買嘅客人咁樣上機,
要爆買,可以,俾錢買很李囉。

之前見到日本返香港嘅lcc 閘口,
啲人真係好癲,一袋二袋,
UO見到呢啲唔係手信,係錢呀。
你都戇撚鳩

趕有自理能力嘅視障人士落機,然之後自己前言不對後語解釋唔到

咁撚撚樣都叫盲屌,你冇撚嘢呀
但張圖睇落係個深度出事,唔關闊度事
窮唔緊要但唔好死賤種
每人平2000,仲要UO係買盡
主要原因係回程10月1,同埋我飛11日
CX長過7日仲要搭中公眾假期都會貴好多
連登個d 傻鳩鍵盤戰士 最撚鐘意 一句窮撚冇錢未撚xxxxx
根本就係想屈你錢,你講咩合唔合理傻的嗎
1. 地勤唔算無禮貌
2. 個客EQ低令到自己好失禮
3. 放得入, 可以HAND CARRY上機, 咁當然係用自己HAND CARRY返出黎
咁你照鏡見到自己點算?
拎賓周同行李比
其實歐洲D廉航一向都係咁 例如easyjet個D
一樣有個架係到睇個gip放唔放得入 鬼佬都會屌
10年前已經係咁 唔知依家係咪仲係
似鄉黑wo
UO好快會加條款,行李除咗要放得入個架,仲要客人自己拎得返出嚟先計數

其實UO個行刑架可唔可以鋸咗呢兩行嘢
因為呢兩行嘢好容易令到個手柄塞咗入去之後好難抆返出嚟
咁就值租
我記得7日來回加埋行李兩間價錢爭好少
咁就會坐CX算數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞