(轉)HK Express港客高松機場度行李發爛渣

559 回覆
367 Like 16 Dislike
uo 呢d size 都唔知係咪專登, 正常大牌子啲hand carry都唔會岩
放入架只係方便量度嘅做法

放得入 = 上到機 其實已經係偷雞放寬比客嘅做法

而唔係老奉話放得入 = 冇超標

因為就算超尺寸夾硬塞都一樣塞到

係咪咁樣理解?

下一步我諗應該唔比啲人咁樣夾硬死塞爛塞嚟玩
拎唔返出嚟,正正證明咗佢係夾硬塞入去
由其個款似林鄭果種港嬸
見過酒店lobby 有提供免費茶包
個港嬸一手拿落去塞落自己個袋仲要大大聲用廣東話叫佢班港嬸friend 都攞
真係好羞家
咁又點啊,塞得入咪即係符合規矩囉
個logic咪好似活塞男同肥婆戴戒指咁,格硬黎一定塞得入架
塞得入咁咪得
正如我都唔想見到你
如果佢係喺酒店住宿期間飲用係無問題,唔好拎走帶返香港享用
依家無人話佢唔比佢上機wor
唔係咁理解
20吋行李 本身就係hand carry用
可能當中有1-2cm差異
始終同牌子設計唔同
UO就執著個1-2cm 然後收你800

去左咁多年旅行 買行李只會睇 幾吋20 25 28
而唔會睇個20吋究竟岩唔岩某間航空公司個行李架
我諗都邊間航空公司會咁做 除咗UO
見到UO渣正黎做打擊閪客真係好開心
到時會好似掟彩虹咁嘈過界定唔過界
個男人好撚肉酸啊
西公司就有西員工
出面買個20吋好大機會唔岩
UO個啲要特製/淘寶
好似冒險樂園咁樣VAR
入黎就係睇呢張圖
好心窮撚就冇學人旅行啦
個客自己發爛渣喎, 要笑都係笑條垃圾先啦
上次又係見到一個香港「知名」YouTuber係高松機場。

喺機場已經勁撚嘈又打尖,然後又自己同屋企人講點樣避過uo check行李。
「前面check完,即刻搵人拎啲行李畀前面嗰個人,然後佢哋再喺後面排隊」
「將啲袋入曬落一個大袋度」

好多人都話搭得uo預咗,但去高松最方便真係uo。
但係呢啲人乞衣就一定係事實。
你可以揀其他航空公司再走去UO check in counter 睇表演都得嘅啫,不過就睇唔到機上面啲表演節目啦
個架整到放得入拎唔出係個客問題?
個架整到放得入拎唔出係個客問題?
支持UO嚴正執法打擊班死乞兒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞