《繁花》中國爆紅 香港人不埋單收視率奇慘

242 回覆
223 Like 10 Dislike
反映香港觀眾低質囉。。睇慣tvb 垃圾無腦戲
其收視率分別是:17.9點、16.4點、17.7點、17.8點、18.1點、19.5點、19.2點,平均19.5點
繁花?WTF?煩閪就聽過
繁花開始冇幾耐,好似已經寶總寶總咁叫,一開始已經經5百萬美元訂單,邊忽似平凡青年?
貪得太少 平凡
無配音又無香港主題曲
收9 皮啦
你個腦係咪滿是崇洋思緒

喺篇文入邊我睇唔到邊一忽係崇洋㗎囉!會唔會你個腦全部都係嗰樣嘢咋?
香港人對習大人領導下嘅娛樂圈無興趣罷了,以前政治無咁多限制,依家好小事都被政治ban,咁嘅創作會好咩?

正常人都係睇左頭五集然後棄劇
大陸人都係一樣

頭幾集因為 有王家衛+胡歌 所以引人去睇, 討論熱度大
但發現根本係一舊屎, 之後無人理
有冇諗過其實每個大陸明星 既劇來到香港都係仆街??
根本香港人就對 呢班大陸明星無興趣

之前大陸頂流 tf boy, 王一博, 肖戰 來香港參加show, 都無香港人理
根本大陸娛樂圈 同全世界都係脫左節
大陸明星 一離開大陸只係普通大陸仔一個
「我來自潮州」 已經係講三個大陸人偷渡來香港白手興家
問題係大陸都唔紅
得D 新聞係到鳩吹

連大陸網民 睇左幾集都話係垃圾
根本係垃圾
係到怪人睇唔明

就好似 中共 成日講「三個乜乜」「四個乜乜」
市民睇唔明 唔通又話市民蠢??
其實點解一套講上海話嘅民初劇會播一首廣東話嘅現代搖滾

佢咩情況下播
雙聲道唔得㗎咩
你拎文藝片同低級商業片比已經好fail
識d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞