Model 3 / Y 集中討論區 (19)

924 回覆
1 Like 5 Dislike
一簽前要劏車了⋯
唔好意思啊各位,想問吓,除咗利園一期,同埋帝庭軒,請問仲有邊個地方可以有V4充電
唔知喇叭有冇upgrade
而家訂MYSR真係抵到爛,仲要0息分期+送充電樁連安裝⋯ 不過出年都改款、而家買會唔會不智?
你等到半年就等啦
我都糾結咗好耐 最後都係訂咗
理論上要兩簽,但其實一簽都得。因為二簽係舊車主過戶返部車比你,你可以叫DT比張授權書template你,叫舊車主授權你攞文件比佢簽,咁就舊車主可以唔去青衣二簽,而你拎去比佢簽完交返去青衣Tesla.
應該冇。因為佢應該係如果大陸電被ban嘅backup plan 嚟。
等到就等,到時可能有7座 (LR)
有冇師兄可以分享吓用緊邊個charger? 早出firm 左Wall connector 唔批比我,但又唔想上carosell 收,所以想請教吓有冇邊間公司賣嘅Ev charge抵玩啲
你部車壞咩要劏
坐等Model Y facelift 出
去過show room問話起碼要2025
如果今日買保險
Policy start date 係咪+3個禮拜?
唔想等咪揸1-2年賣左佢換新款
尋日show room話出年好大可能引入新款Y… 問我介唔介意
買架好d
wallbox pulsar 比較常見
平機d apps 好流
但我見呢個牌子普遍可能都要$7000左右,其實係咪已經算公道價?想知道下市價係幾多左右
想出部Y performance
但又心思思想睇埋Facelift 咩性能
7千機價only
重要睇位報安裝費 果度都要幾千

如你係屋苑就重要同法團deal 但應該有個政府津貼可以問下
無問題 16年車行得走得
劏車通常係08-10年嗰啲錢七,
16年真係比較少見, 仲要係行得走得
我估係16年車齡,唔係2016年車
係2008年車
咪同而家 model 3 P性能差不多,3同Y一直都係姊妹車黎
咁咪仲煩
宜家仲未收到電話一簽 係咪趕唔到7月果架船
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞