Model 3 / Y 集中討論區 (19)

924 回覆
1 Like 5 Dislike
真, 個司機位出風口已經吹唔到自己
再買個HUD係到阻住真係玩鳩自己
其實都要睇你點用架車
我每星期行大槪400公里
假如去一次超充都係半小時
足夠我一星期使用
不過我屋企同公司停車場都有得充
真係好urgent 情況下再去超充
都係喺公司附近
咁你屋企有公司有點都得啦
我見都有啲師兄同樓上一樣
冇得充 但佢哋都唔太計
總之冇乜電就去supercharge
連時段都唔太計 當行陣商場
如果唔係太影響到日常生活

特登凌晨出嚟叉電簡直on9
咁如果凌晨叉會變咗me time出去行下鳩下
成件事就冇咁鳩
有啲人休息都唔夠為咗省幾十蚊要出去
咁就真係影響生活
如果唔使準時打卡返工
咪八點之前求其搵個Super charge插入去
叉一個鐘頭就走
8點前超充反而可以準時返工打卡,話唔定腦細見你咁勤力加你人工
唔駛,搵得切。
不過有啲好似係sell 野嘅人pm好攪笑,
問佢quota 賣幾錢,佢聲稱可以減少no show等問題,不過收多$2000。
我係度諗如果我唔揀呢個服務淨買quota就會遇到佢所講嘅「問題」。🤣
應該車行 仲要收8成訂先
我諗佢哋會唔會去到冒個賣家簽名所以唔驚賣家no show問題
真係唔知。買賣車同呢啲quota我都覺得好鬼,有時私人放好似仲安全啲。
我之前幾部車都係自己放。
我都有問過
佢講D嘢都鬼鬼地
所以唔考慮了
另外想問下如果二簽個舊車主係咪可以no show?
要求佢寫授權書就OK?
假日車
屋企無電位
(暫時)公司有電位
買SR會唔會有d傻仔
其實你要計一計你用量先
再決定點樣差電
我每星期大約行400km
咁我一星期充一次電已夠
我諗一星期揸幾日 我估大約within 200km
9成市區
兩星期叉一次電有無可能
你萬四未加稅
Quota賣家話架車劏咗 牌薄同行車證比返咗運輸署得soft copy
有冇人試過咁
16000咁平 邊到貼?
搞哂 ,可妨SR 係suggest 你差到100%
但LR個音響好似吸引d
17vs9
SR音響有無得upgrade
係。叫DA 比個template 你填,一簽嗰日舊車主簽咗先。
佢手持一係劏車紙一係汽車取消登記證
劏咗都會有牌薄行車證,至少我嗰個賣家係。
其中一個我冇揀M3 RWD原因。
佢冇subwoofer 要後加攪啲線會好煩。
一樣啦,音響,避震都係我俾貴啲的原因

其他人唔好同我講換避震都可以,太煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞