Model 3 / Y 集中討論區 (19)

924 回覆
1 Like 5 Dislike
有無ching知點解利寶張保單

m3sr嘅vehicle value係接近50萬

唔係應該2x萬咩
係稅金 佢加左稅金
即係唔洗理 專心等2簽 好想快啲出車
星期6落訂
今日收到電話了
通知你比3萬大訂?
約一簽
前日喎
你部車咩spec
揸咗差唔多一個月,我已經當佢牛肺車
上次買新車都後悔冇做ppf. 今次會做返,
需然係粗用不過有時見到啲石仔痕會好眼怨。
由其係頭冚同大燈。
根本就係
PPF有冇邊間推薦
ic?
同病相連, 我訂performance ,你呢?

有人星期六訂已收電話,點解?
ModelY後驅,我成日諗係咪交漏左野或者填少咗乜野
佢好似成個星期先有車攞
我又問咗個朋友,佢哋五月中訂車八月攞車

又差唔多嘅
又真係雞咗啲
有,閘刻再搵
你幾時俾3皮
靚少少嘅ppf起碼都兩萬,用嗰兩萬間唔時打理架車,間中比人打下蠟條數仲㩒計啦,ppf嗰幾年貨仔仲要香港咁熱啲膠熱漲冷縮,之後如果自己手殘hi花部車除左噴油仲要拎多筆錢搞埋層ppf,諗完就覺得無需要,另外亦唔覺得塊膠真係好頂到大粒嘅石仔,最後又係要花

利申如果有爬文會知我原本都打算做ppf,仲要有問呢度嘅師兄有冇介紹,但諗諗下決定裸車加自己做下水鍍膜算,師兄可以再考慮下先
啲錢駛得開心咪值 下下要計到咁不如買架二手Corolla 算啦

上面呢番說話係另一位巴打講
但我好認同你架巴打 幾萬蚊其實拎去做其他嘢好過 防石仔真係打下飛機算啦 同啲冰甲一鳩樣 乜嘢「防爆」 要爆嘅 你痴乜都爆
要改期?
普通ppf 同 color ppf 其實係咪差好遠
我見tesla 色唔多選擇 貴色又要成14000蚊
出面16000蚊有xpel color ppf, 又連隔熱, 改色為主ppf 功能當bonus 會唔會個心好過啲, 都係萬幾蚊幾年轉次色啫 感覺上抵俾過9600/14000
用 1/10 車價貼野....算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞