3歲男童昨於將軍澳被人強行帶走 今早由警方救出 兩人被捕

610 回覆
239 Like 6 Dislike
痴撚線 佢個腦會諗個無辜既人死 然後借件事去笑人
有時正正經經嚮reddit問下野都可以比人ban,癲癲地。即係我試過問,你點解決trans參加女性賽事掃獎牌,即ban
我覺得唔會笑到,我信我地中國香港政府
有咗連疫情都搞得掂嘅國安法,加埋最近又立埋23條
簡直對我哋中國香港政府執法如虎添翼
Post 出公海條友真係最大責任
有綁匪tg,班友唯恐天下不亂,係咁text 條友
其實人口販賣就全世界周圍走。

呢排睇緊本書講人口販賣。
果陣好似話就算美國比颱風吹襲果陣,要重建都有d公司偷偷地搵㾾價勞工,又係沒收passport ,強逼勞動,好似KK園咁。

甚至乎國家內部賣豬仔都有。

女人就做雞/strip club/拍咸片,男人就強逼勞動。debt bondage 即係收你乜費物費,叫你還錢先有得走其實好common。

有d國家真係會老公賣個老婆去做雞。或者賣完被遺返就再賣,好似陶瓷娃娃咁無限loop
其實揚左,查實正路唔係撕票再綁另一個?
綁架勒索應該另外再罰

在香港,根據香港法例第212章《侵害人身罪條例》第42條,綁架罪的最高刑罰是終身監禁。
雖然條友真係on9仔
但係我想知拉佢乜,又唔關國安事,我真係唔信差佬會做嘢
咁on9唔係犯法的。

最仆街係第一個send出來果個
萬一柒左會比人放上網笑,個個圍攻
又係七月
N年前熟日熟面
依家好想知究竟真係隨機犯案定同受害人係識得。
點會呀師傅.....

人地叫你唔好報警。
點樣會推論到可以post上網。所以我先覺得癲。
真係唔知啲兒登仔咩心態....
尋晚仲諗緊做乜del post,原來咁痴線
有人覺得Group真係會唔通天嘛

都係嗰句
你可以話當事人唔識嘢,不過用post唔post上網去決定流科呢點好傻
點解會有綁匪個TG?
或者係。
成單野真係太匪夷所思。sorry,我真係想象力不足。
其實萬一真係堅的(果陣未知成單野真定假),刺激到個犯撕票真係唔安樂,講真。除非你個人係完全冇任何良心。

而不論堅定流,你去message個犯人,對件事冇任何幫助,對自己冇任何益處。

如果單野係流,你亦唔知係咪咩新型騙案引d人去message個account。

結論係完全百害而無一利,唔知做來做乜
睇佢post過乜咪知使唔使捉去飲茶
呢度幾多會員因為個人資料外泄俾人搭咗返去同坐花廳
點解要 514 萬咁令丁?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞