3歲男童昨於將軍澳被人強行帶走 今早由警方救出 兩人被捕

610 回覆
239 Like 6 Dislike
專材可能就係想坐十碌呢?
勒索成功就有錢食好d,衰咗坐十年八年都叫做有飯食
留喺某國失業就無飯食,但犯法又有可能判死刑/累全家,咁睇佢哋嚟香港點都無得輸
大家之前都要小心d 啦
我估係因為如果直接聯絡似乎太明顯

但係如果message 去唔到事主手上,都有機會主動聯絡
記得入YUU
小學雞傳紙仔
真係可以開返套戲
咁你都岩
乜嘢人做?自己人定外人?
如果直接聯絡仲易track到綁匪, 可能塞紙仔已係最好方法 只係估唔到塞左比另一個小朋友
美國講錯野都可以第二日俾人炒再社會封殺
細啲嘅你返工開會講錯嘢都可以累公司蝕錢
你真係完全唔識點用言論自由
多謝d玩膠仔
平時咩都攞黎講笑個班
不過講真果句,今時今日,除非你真係科技專家,如果唔係我真係唔多信有聯絡方法係絕對安全
你一定係入自殺post瘋狂鼓勵人快d去死個d人黎
唔洗坐啦 專才落黎搶人材
因為有班社會廢物為咗流量cap圖呃正評出post,pm個綁匪挑釁佢

為咗小朋友安全,連狗咪不斷del post唔畀班公屋廢人有樣學樣

成班柒頭3,40歲腦筍都未生齊,綁架都要拆存在感
国家安全緊要啲,死一兩個細路仔算得乜嘢
所以宜家諗返死刑其實好有用
殺左一了百了
留黎做乜
呢d人嘅人命真係有咁嘅價值咩?
都未計十幾碌後,放返又話搵唔到食又呢又路要養到佢死
其實外國果班woke撚都好撚煩。
郁d話你transphobia/政治不正確/bigot。
仲要懶以為自己好風趣, 痴撚線
估計原本家屬只係放上wtsapp d 媽媽group , 之後就被人周圍傳開去了
下次綁你個仔/你老母果陣
一定玩大佢
東邊既人命成本又真係幾低

如果 KK 園真係捉佐堆白人 人地國家出兵都似
所以如果唔係科技底 又tg又加密貨幣有d唔合理
仲有一點 報導講係經由同行小朋友交信俾老母
睇過程係預備好先去搶 佢點預計到老笠當刻會有另一小朋友做信差
問埋有無得儲積分
可能飛鴿傳書仲安全
驚有冤獄掛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞