[本地足球] 2024/25 港超聯、亞冠二及香港隊討論區 (6)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
安尼亞職業生涯首次效力單一球會超過十五月?
簽唔到好過立花既外援咩
翁師傅
公道啲講就算當年隊傑志打閪鑽都唔會贏到
準備做理文叻準
咁不如簽艾堅費華返黎
佢好似掛左靴啦喎
如果佢肯都ok, 有gimmick
Fake news抵佢比傑總追擊
廢老勁啲自帶體系
可能係非top 3試緊腳?
沈云𤓖?
流浪簽埋李呈係想衛冕精液杯?
個件衫連英國咁凍都可以流曬汗
係香港著半場應該人人都露點
港隊女足為備戰月中兩鬥印尼的友賽,周二(2日)晚上在將軍澳足球訓練中心(FTC)進行首課操練,惟主教練列卡度(Rambo)透露6名車路士足球學校(香港)球員,因撞正球隊海外集訓已經退隊;而早前曾在網上質疑的教練選人的中場傅昭文,則對重返港隊感開心。

是日5名外流港將只得郭靖雯歸隊,同時由於撞正球隊海外集訓,Rambo證實6名車路士足球學校(香港)球員馬澤純、梁匡蕎、曾麗薇、胡彩瑤、陳穎霖、王曉婷將會退隊,加上陳詠詩、黃曦桐缺席,因此只有21人參與首操:「我都係今朝先收到通知,除咗門將李懿茵、曾偲雅留低,其餘車路士球員都唔會參與集訓同兩場比賽。當然佢哋缺陣對球隊有好大影響,尤其部分球員屬於港隊主力,所以唔排除之後會有補選。」

今次初選名單,除「巴西」郭靖雯再度入選外,兩名早前無緣出戰亞運,繼而發長文指控足總女足部門選人不公的韋婉婷、傅昭文(Taylor)亦重返球隊,列卡度解釋道:「最大原因係佢哋喺本地、海外聯賽有好表現。我成日強調港隊要揀最好球員,所以唔想因為以前嘅誤會影響大局,所有事情已經喺背後解決晒,大家關係已經完全冇問題。」

至於Taylor則對自去年4月奧運亞洲區外圍賽後,再次入選港隊感開心:「始終好耐冇踢港隊,都好期待同番啲隊友一齊出去踢外隊。」雖然早前曾發文批評足總選人,但Taylor指經過溝通後,問題已經解決:「最緊要都係溝通,將之前啲嘢攞番出嚟講,等大家了解番個情況,但啲嘢過咗去就唔好再諗。其實球員、教練之間一直關係好友善,而我同Rambo都好friend,所以對大家冇咩影響。」

世紀大和解
膊頭有花既同我入黎!
想知尼高拉斯
起碼中堅唔會派膠走漏興梠槙一先

陽萎廉
估唔到留到安尼亞
係咪出美男計
嚇死咩心諗冇話就=走咁激
起碼有六場認真踢
但係佢老婆唔係生咩係香港生?
gil去理文之前都係每隊好短
支持喺度生
個仔未必有中國籍架喎好似
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞