點解香港時下嘅年輕人唔興玩釣魚?

327 回覆
18 Like 275 Dislike
更平等唔等於可以唔做

咁你唔好屌啲特權唔當你係人
你要將人同其他物種嘅關係
同人類內部嘅平等拉埋嚟講
咁你隨便啦
你搬緊龍門

啲權貴點解唔可以當你賤種繼而壓榨你
你啲撚樣唔當其他生物係生命就妄想其他生物要當你係生命
個海咁臭點釣
師兄你開口埋口就弱智
其他人嘅感受你都冇撚理過啦
講乜鳩大愛平等

我想用動物權益角度同你討論下,你就顧左右而言他講耶穌
屌你老母搬啲咩尊重生命、權貴賤種出嚟
你只係搵個道德高地周圍屌人咋
你同上面嗰個僞善撚其實都冇分別
你弱智係事實喎
講事實
你覺得有人講事實出嚟你難受你應該係增進自己智商而唔係叫人唔好講

無大愛平等既話你依啲垃圾一早俾人玩謝啦
全家做緊奴隸
百幾年前都仍然大把奴隸奴才農奴
果啲唔被當係人
更加唔講更早期既歷史
叫你盡做你係要搵藉口
九唔撚搭八
你可唔可以解釋吓人類追求平等同釣魚有咩關係
學你咁瘋狂滑坡,拉到咁撚遠嚟講
咁討論任何嘢你都可以無限延伸落去

釣魚比人屌 -> 討論動物權益 -> 搵藉口 -> 唔識大愛平等 -> 根本應該全家做緊奴隸

去旅行 -> 搭飛機 -> 碳排放 -> 氣候變化 -> 物種滅絕 -> 唔尊重生命 -> 唔識大愛平等 -> 根本應該全家做緊奴隸

養寵物 -> 帶佢去絕育 -> 冇得繁衍 -> 唔尊重生命 -> 唔識大愛平等 -> 根本應該全家做緊奴隸
係,唔似得啲垃圾白鬼中意打獵
日日返工都釣
污水?腐魚指死魚?
第一次釣係去露營勾到條石九公
勾上黎見佢個咀勾爛左
上面都講香港近岸大部分又唔食得
如果釣黎純過手引就覺得好殘忍
香港得on9先會釣魚全部細魚不在話下,水質靚撚到,掂下都驚有桿菌

唔知香港海域情況樓主肯撚定係大陸閪
成堆左膠偽善撚
唔係素食素嘅扮撚哂野屌人釣魚
釣魚仲人道過你買商業捕撈魚,農場雞豬牛
天才小魚郎
腐乳
岸邊魚太少,稍為有魚聚嘅位凌晨咁早D人就落網朝早收網,黃昏又再落過。 得磯釣打粉先叫有D 鱲魚玩下,仲要搵啱位石口位先有,一係就手竿釣老泥。玩假餌就十出九龜,同埋香港好熱,夏天日水岸釣唔係講笑
怕比人笑先毒
成日一個人釣魚
划艇之類

不個大部分後生都係掛住女呀女呀
唔知道其實你做你鐘意做既野(唔包巴膠果d
自然會有吸引力
追求平等個原意係咩
點撚樣人道過呀
餵蚊
上連登釣咪得
人道過「農場雞豬牛」呢部份我同意嘅

商業撈捕應該係影響生態系統/海洋食物鏈? 因為無差別撈捕

利申素食撚 但非為動保而食
同埋補充返 有啲人話大愛應該連菜都唔食 但植物冇神經系統 收割食用點會令到佢哋痛苦?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞