點解香港時下嘅年輕人唔興玩釣魚?

327 回覆
18 Like 275 Dislike
要平均海入面生態
有d養殖魚好撚惡
落地生根趕絕其他生物

其實成個海底啲垃圾多到應嚇死人

我日日坐船返工,班垃圾廢老當個海係垃圾桶堆填區,你諗到既佢地都掉落海。係日日都係咁,極大量。

點會有生物
係香港磯釣班友仲要百幾蚊包餌粉 溝成磚南極蝦 都係釣d魚毛. 真係幾百蚊成本唔講釣幾百蚊價值魚,連個小小釣魚癮都滿足唔到. 香港根本無海資源,鼓勵d人釣魚做乜鳩。放過d魚毛啦.
釣魚撚咁都可以拉埋黎講
完全係連登廢老黎
D閪燶漁民咩都比佢地網哂
鯨王之王鉤
老坑煲湯好飲
Ching介意比我捉入廁格插幾下屎忽窿放生嗎
又無魚 d人近岸落網又有班打魚撚 想釣條大d嘅都無
睇youtube班打魚撚先黑人憎
唔大唔撚打
一野射落海穿晒頭 同 身
再拖住上艇

空軍永不言退!
寵物店嘅虐待動物喺背後,所以呃到人

但係釣魚呢啲你喺我面前虐待,點支持你
我腦海個畫面好似啲素食撚係條街度對住間扒房叫人唔好食肉咁,雖然我明大家啲論點係殘忍玩樂,但硬係有咁嘅畫面。

咁不如落海叫啲魚唔好打交,同類都互喙,喙完個傷口會感染,日日都死好多魚,好慘慘㗎

釣完放生仲好,啲魚日日無啖好食,魚餌大大啖肉。

有啲人釣魚又話慘,食肉又話慘,植物都有痛覺神經㗎,不如正式呼籲全人類食屎吖
夏天又熱又曬 冬天食風
又唔似行山呢啲有景睇有運動量
玩釣魚不如練冥想好過
係,無呢個post都唔知原來新一代係咁諗嘢,係好撚好笑
真係好撚好笑,佢地知唔知平時食D野點整
坐船出海都唔係好多靚魚釣 我個伯伯同事成日出海釣都話要去到大陸水域先多魚
香港水域都有既但唔吸引

之前youtube大數據推我睇出海釣魚片
人地去大陸/東南亞/日本釣正好多搞到我都想學下約魚

呢個channel

https://youtu.be/CcqfAFbgiE4?si=Rd_DWximoct6i3ZB
如果釣完真係食哂唔浪費呢

你咁講咁出海捕魚都唔人道啦
為左賺錢
釣魚好好玩
抽上黎又拉返落去
D力經過支魚竿再去感受真係好正
但香港海邊係無魚既
打粉落海根本就係餵魚
最後都係成包南極蝦車哂落海
加上自己真係運氣唔好
玩多幾次真係心灰
有機會都想去澳洲加拿大玩下
但旅行時間咁寶貴
抽全日鳩坐好似好唔抵
為玩而殺/為食而殺
好好笑,你個閪腦係唔係唔識有咩分別
我覺得釘耳窿好唔人道好殘忍,應該立法禁止
畫面唔靚,好殘忍,你係廢老
以前係咪有套動畫/漫業就係講個釣鈎有唔同特殊能力

印象中係有一幕講搵個釣鈎搵到雙手中哂毒腫哂
on9仔,咪又係殺,劏左佢就唔殘忍?釣完放返就好殘忍
即係你條弱智唔介意俾人凌遲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞