以後唔撚會再係悠二到砌機

497 回覆
174 Like 501 Dislike
幾舊水買隻UPS拖板咪知
先屌你九唔搭八
人哋講唔識電腦唔識維修 而且單case已經close埋file 你推間電腦鋪做乜撚嘢
非打手簡直係此地無銀三百兩
如果你係個傻閪腦細或者腦細見到
再屌撚埋你個ON9仔

一個sample就話嚴重質量問題
你老母開舖整咁撚多電腦
係唔係咩牌子壞一件嘢就嚴重質量問題呀
係唔係乜件都唔撚使用呀
不嬲伏 ,廠機啦
dell 其實癲啲
試過部laptop 閒置狀態cpu已經成80度,自己清完塵都係咁。

個師傅上到黎,直接喺袋到拎咗塊新嘅底板出黎換
換完同我講話只係因為我有啲位清漏咗塵,所以散唔到熱。

講完就收走咗塊舊底板走人

之前亦試過另一部機自己整裂咗個mon, 睇落點都似人為。
但師傅上到黎就直接換新,冇check係點爛,亦冇收我錢
大公司有本錢咁樣玩,乜都唔理直接換件
可能個師傅同你講個原因,其實都係敷衍你求其up個好似係嘅答案
明知咁砌大機會瀨野
標榜sell service既公司收到個客既order 時, 應該主動比啲advices 個客,個客拒絕就另一回事
而唔係跟個客既list , 砌晒啲料上去就叫好

搵到舖砌機, 好多時都係唔熟或者唔想煩先搵舖砌,佢地都唔知有冇啲咩係執漏
好似啲CPU 固定框、Display card 托
呢啲都唔係咩貴既配件黎, 好心就加埋落個砌機list 比人, 收錢已經廢有平既收錢平台唔用, 要用啲貴手續費仲要轉價比客

諗定禮物啦樓主
用咗一年先發覺 仲話搵埋啲箱冇
冇喺悠二砌過機 但係見到呢啲咩用咗一兩年發現乜乜乜問題 真係唔理解講出嚟有咩意思

唔好話一年 你7日後先話發現冇 都死無對證啦
你買啲乜 都唔會一年後先發現冇咗啲乜 仲走出嚟屌鳩賣畀你嗰個冇畀你啦下嘛
個個都得閒睇說明書咩, 特別係機箱說明書, 仲要部機唔係自己砌, 睇黎托柒
我唔信你買野返黎所有野都第一時間睇說明書
唔好話說明書, 大把人玩玩具, 幾千數幾皮野啲模型, 買返黎開都唔開黎睇開添
再者部機返黎LIAN LI 本書都無啦, 插到用到唔會死機就得
唔通拎返得閒得濟又爆散佢一次睇下啲野齊唔齊, 你都onL99
你話無機佢比少條我RAM, 比少隻M.2 我, 我第二年先講就自己ON9啦
佢比少條bracket, 同塊rubber pad 我唔知有幾奇
正常揀箱都唔會得閒到睇晒說明書睇下佢跟啲乜, 最多咪睇下有冇風扇跟

如果唔係第二年自己換5900x 同6800XT要拆機, 同上網睇到人地隻 O11 有跟 vga anti-sag bracket, 根本唔知會知裝少左配件
Rubber mat 我都係頭先廢時自己記錯以為O11 有anit sag Bracket 睇下online manual 先見到原來呢個都無比我
打咁大篇嘢做乜鳩
我唔係話你唔可以唔知 係唔知咗一年之後 冇証冇據點解仲好意思話人冇畀
熊科技
碌兩碌佢個fb已經見到幾隻殘體字
喂, 而家唔係講繁簡
張哥夠大陸人啦
但一樣修得好GPU
捉到老鼠就係好貓
家超夠係香港人啦
日日鳩UP完當做左
咁繁簡對件事有冇幫助丫?

世界唔係非黑即白
理智D好唔好
上次我部機會跳制咪又係因為部冷氣問題
送上你到係保平安 確保無事

CLS
唔通你部機啲配件識自己走咁叻架
你不如去做過survey 有咩人會搵出面砌機既一返黎就開機點數

香港大部份砌機佬包括悠二 hea砌係事實, 你地咁鍾意咪繼續搵佢地
講咁撚多做咩
你覺得自己咁高
洗乜撚野理悠二點做
開間舖頂死返佢轉頭囉
實發達

消費者有責任清楚知道自己買左啲咩
小學常識書都教啦豬閪
Research又唔自己做
下下就貪張list 又唔問多句

老老豆豆
人地機械式
部部都咁砌架啦 擺哂啲料入去
包左就係部機開得到就收隊

你自己唔識check 機
就唔該你買返廠機
講完
有結果搵到咩原因未
屌你智障定文盲呀

都話唔係要你一定要check 唔係話你一定要睇manual
係話緊你check唔check 睇唔睇 都唔會一年後喺度屌呀

最後搵你老母 我全部機都係自己砌自己upgrade 純粹睇唔過眼咩發現一年前冇畀乜乜乜
我咩都唔識,仲諗住搵悠二算
未 因為未開始
呢兩日假期
之前有d 砌機員工唔太得
而家換左人 加上流程上 檢查既野多左
近年其實少左好多投訴係關於砌機
不過出左事 可以隨時搵我
搞成點
我最近都係佢到砌機,$74xx
用落冇問題
順帶一提,係佢到砌機唔係最平,但至少係老實
幾星期前行深水埗順便睇電腦,間間都砌啲唔知乜柒機俾你。
一係個list唔寫牌子,問就話會俾好嘢你
一係就乜撚貨都話冇又停產又話幫你upgrade

俾貴少少錢,好過砌舊垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞