以後唔撚會再係悠二到砌機

497 回覆
174 Like 501 Dislike
睇到呢個po 就覺得悠二搵既都係辛苦錢
對住唔識電腦既人解釋佢地唔會明既野
真係要好好EQ 同耐性
老實講, 拍條片黎睇, 如果咁大獲悠二都話無事,證明部機係你家先會甘

真係好撚多電腦文盲以為比左錢就真係乜都得
電腦維修呢樣野從來都唔係你講完個症狀就可以咁易CHECK到咩事
就好似你話你頭痛咁,頭痛可以好多原因,可以係壓力大,可以生CANCER,可以係消化系統問題,去睇醫生你話頭痛正常都係開止痛藥比你,但你去到睇醫生果幾個鐘個頭又唔痛你叫個醫生點同你CHECK

唔通你去家庭醫生睇佢即刻寫紙你去睇晒精神科然後照埋腦同腸,然後轉介埋你去心理醫生度?駛唔駛隔3個鐘打比你問下你仲痛唔痛

正常收到電腦聽完你話有咩問題都係同你插線FULL LOAD睇下係咪電既問題,會自己熄機可以好多原因,可以係PSU問題,CPU過熱,底版接地,甚至可能係用家電既問題,仲有可能係D奇奇怪怪既兼容問題,有時測試環境唔同可以有完全唔同既結果

單單講gpu sagging,訓直部機與否已經可以有完全唔同既結果,幫人整機其實同查案差唔Q多,但大部份既用家形容既野不外乎係開唔到機,開一陣熄等等,但第一次試機好難每一個PARTS同你逐個換黎試,開到機正常咁點深究發生咩事,不過電腦唔好既人用係唔知點解係成日出問題
識電腦就唔洗搵人砌喇
所以我冇話是但一邊唔岩
淨係講緊悠二日常工作要高EQ 好耐性
條電源線係大陸嘅
關咗mon, 個mon都仲會有啲有暗光發出
搵電師傅大執
又或者試下屋企set ups (Uninterruptible Power Supply) 頂着
咁暗光關條線咩事?
煲機都試唔到
最後即場試係點試試到?
想學野
砌機真係智商稅 用廠機順到仆街完全冇問題
個腦有問題
咁多年仲喺度?

(認真)我決定自殺,但我想為香港人做返啲野先死
https://lih.kg/950691
一直覺得悠二依種砌機都要有基礎常識
唔識煮飯無資格食飯
唔識揸車無資格坐車
有時冇事check 唔到就係check 唔到
你話心口痛入急症驗血,睇心電圖
睇唔到有問題都係叫你走
係咪自問自答來
開左po 一分鐘都無就入到來reply
「一嚟就」
人地交撚完機check埋之後仲過咗段時間啦
香港有你呢啲撚樣先難
鳩噏唔使本乜證據都冇

行家爭飯食,想抹黑其他行家?
就算你拎parts 上代理 都係run 佢地既test 過到當冇事
個fd 上次要成部托去佢地度試完先肯換條ram
睇#1 樓啦 on9仔。你同佢都一樣閪

我屌你老母,我自己再開機, 一撚樣係開唔倒
……
屌你老母以後唔會搵佢砌機, 究竟有幾ON9既人先會搵佢砌
同我講嘅有咩衝突?
你匡智到開工?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞