以後唔撚會再係悠二到砌機

497 回覆
174 Like 501 Dislike
睇完樓主個post搞到本身想自己出去買都要諗下
幫襯油耳好過
上次搵悠二砌個4070super set但改用i7-14700k

點知用左個幾兩個月就過熱high cut

乜都試過哂之後先發現佢個set 既散熱原來唔support i7-14700k cpu

(利申:冇放上連登r 禮物)
介唔介意TG PM我?我想睇下張訂單
https://t.me/YujiHW
而家既豐葉已經係垃圾黎
平靚正易買一定係Schneider
樓主是智障嗎
只可以話同一般店一樣,價公道嘅
唔係好似呢度吹到話係連登巴打特別好服務
咁邊間買抵
地心吸力黎喎gpu 廠自己又冇跟支架
關零售商咩事
張卡重唔關佢事但問題係送返去檢查已經係肉眼睇到嘅問題都睇唔到係咪要檢討下呢
講左唔好問就 唔好問 。知道左對你無好處
悠二一樣啦
拍片問客服D風扇咁嘈係咪正常 仲答我係
之後自己上網搵原因 原來佢插左大4PIN? 唔太記得, 永遠行全速
不過下部機我照搵悠二 始終法奧雖然唔係完美 但已經算市面上最好
樓主諗好要咩禮物未
我都係幫陳佢,買佢因為佢行動迅速送貨快
Turn A
有個中國電工成人拍啲維修片放上Facebook,中國成日有好多痴線駁法攪到漏電跳制
而家youtube盛行,好多片教你砌機
2024唔識砌 證明懶
屌你啲閪客一係比單no攤開嚟講 唔係就躝啦
連登仔就係要屌下人攞滿足感
唔怪得黃金啲舖都要執𨶙𨳍
閪客
你見原廠冇跟配件就知你所講嘅肉眼見到仍然係正常情況 有乜好檢討 gpu sag講咗十幾年
好老實講,就算而家興玻璃機箱,check機都唔會特登同你望下啲件
正路check法會係通電睇下着唔着到機入windows,入到就做stress test
如果你部機嗰下唔知點解過到stress test,你又提供唔夠足夠資料俾人睇你個case(又或者佢hea做),都唔會特別再同你逐件零件check,除非你肯留低部機好耐而佢又冇其他野好做

另外上面講到話肉眼睇到個問題,咁冇相就唔知實際情況點
但係gpu其實冇支架裝上去,正常係會「跌少少」落黎歪歪地咁樣,唔會真係水平
應該係4-pin插咗落3-pin,唔肯定你塊板夠唔夠4-pin位,或者啲pwm冇set好
個特別好服務來自老闆,冇搵到老闆就梗係一般鋪服務
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞