路透:特朗普擬要求烏克蘭與俄羅斯和談 否則將斷軍援

219 回覆
29 Like 182 Dislike
呢個半年前已經喺連登同人嘈過
咩叫“保烏”?

而家Trump話幫佢settle場戰爭唔係幫?
一直keep住打你諗住點先會完到場仗?
你幻想係烏克蘭一路打到入Moscow 送普京上斷頭台?
唔使 反攻到克里米亞已經完場
人哋同你講A 你就答B 到人哋同你講B 你就答C 幻想個最極端既想法問人係咪想咁 係你既價值觀入邊 保烏係比人殺你全家之後仲要你割地投降叫做settle 你個人都幾無恥
你點肯定反攻完克里米亞普京就收手
乜撚嘢AB
你講保烏我咪同你講保烏囉

你define吓點先叫保到烏先啦
所以咪直接問你囉
到底你想像中嘅結局到底係點
普京當有日兵又冇武器又冇想唔收手都唔得
宜家叫做有北韓肯幫佢頂下
俄既死亡數字係多到驚人好難填補
唔緊要
侵侵當選,烏克蘭喺兒登仔眼中同俄羅斯就係狗咬狗
侵侵唔會錯
烏東啲人心普遍都親俄
你呢個係合理答案
但我一律建議唔好用正常人邏輯去諗啲獨裁者

正如當日喺邊境啲連登仔都死唔信佢會攻一樣
而家布甸狗根本有前冇後打死罷就
歐美履行政治承諾咪保到烏囉 講咗N次要人廢核時就講到天花龍鳳 到無核比人侵略要歐美幫時 就又呢樣嗰樣 而家直頭叫人割地投降當打和 索性唔好割少少啦 成個烏克蘭比晒俄咪係囉
乜都冇剩係得死士向前衝
咁烏克蘭幫佢剝光豬就得
前題烏克蘭仲有多少少武器比佢磨
你自己講話比武器烏 烏可以唔要 到答完你一樣 又講另一樣 而家直頭將個波射比人 話咁你想點 當初要人廢核時 你美國唔係咁講㗎wo
舊年咪試過大反攻囉,end up一事無成。
愛侵力又唔理
唔到侵話事
國會大方向係咁 唔係佢一人話事

其實拖太耐 實際上烏再落去 兩方輸嘅局面都對美國不利
正如之前軍援
共和黨都可以拖左幾個月攪到烏比人打到趴係度
問左點票機未
和談 無問題 叫俄羅斯士兵退出1991烏克蘭國境 加 賠錢咁未ok law
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞