路透:特朗普擬要求烏克蘭與俄羅斯和談 否則將斷軍援

219 回覆
29 Like 182 Dislike
佢地唔會明😂
一係就話你係陰謀論上腦,一係就問返你點知特朗普連任到俄羅斯就唔會打烏克蘭😂
美國佬無限印銀紙,輸出通脹都係因為世界影響力,唔係諗住玩孤立主義仲可以咁玩
跪俄侵
烏當日唔棄核 俄佬就會夠膽入侵烏 而家就唔駛死咁多人 烏隔離就係隻豺狼 你收走人哋d武器 話有事我會保護你 好啦到收走晒d武器 隻豺狼真係嚟啦 就話呢單嘢唔係你單開 話幫你唔係老馮 都痴撚線

你d比喻真係好廢 明明人哋有核有排玩 前途兩片光明 金仔玩到而家都未撚玩完 你就話人哋乞衣 就算烏係乞衣 佢都係棄完核先會變成乞衣
侵直頭叫烏讓地喎依家,佢又有幾撐烏呀,講嚟聽下?岩啦,上面篇新聞新鮮出爐。
敗登係兩頭蛇又點?佢依家企硬撐烏夠做喎,你唔見兒登有叫烏割地議和喎,幾十億軍備最後邊個批?
同時你個侵呢(望下篇新聞個主角叫咩名?)
多謝敗登唧牙膏式援助
烏雞死傷幾十萬人
咁係呀,比著係侵侵做總統3個星期烏克蘭已經輸左啦邊使拖咁耐
企硬撐烏咁肯全面出兵end左場戰爭佢未
定係背後班軍工金主爸爸未賣夠武器唔比佢停
屌你老母啦
跪叫止蝕
一早無撚打啦不如
咁侵侵直頭天才啦,割地包烏以後唔會俾俄再入侵
係呀 歐美俄冇迫/氹烏棄核 烏克蘭係自願唔要核武 就係為咗等比俄佬入侵之嘛
侵點肯落水簽約
你返去屌自己隻免費雞老母先啦
打撚左兩年幾啦,岩岩開戰呀?
兩邊都落注食花生
侵幫我地和咗
唔係出咗坦克
好啦咁當我同意侵侵係割地侵啦
咁你個敗登爸爸點解唔肯直接出兵end左場戰爭佢?
係 但美國驚既唔係俄會打佢 而係班近烏嗰d東歐小國 信任危機一但開始 就可以好恐怖 美國唔想亦都承擔唔起呢個風險
長遠美國戰略利益計,借烏克蘭手打爆俄佬先最著數喎
齋出軍備,可以刺激國防工業同連帶工業

中東非洲少咗個麻煩嘅有力玩家,東亞陣營少一個風險因素,第一島鏈主要防東北亞

仲未計烏入北約之後個影響力再東擴同有必要可以駐軍加大威攝力
我講緊既點係點解要撐烏喎
烏克蘭係"一直"都係堅持一個中國原則喎,直至上年定今年年初都仲講緊台灣係中國不可分割既一部分,目的係想中國出面幫手
咁我身為香港人唔撐烏有咩問題? 同時覺得你地班自稱自己好黃好黃既人撐烏好諷刺有咩問題?

你下面講嗰個例子甚至唔知關咩事
侵侵上台一定迫烏克蘭割地求和
點解唔可以兩邊都怪? 9up就當係?
美國佬既事又要比連登仔說三道四
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞