路透:特朗普擬要求烏克蘭與俄羅斯和談 否則將斷軍援

219 回覆
29 Like 182 Dislike
全球暖化多得支那
咁一路唔傾/唔做想傾嘅姿態, 遲早會比美國民意反CUP
要一路表現出"有做野, 不過俄狗唔撚傾/要求離譜"先可以壓住班左鳩
又割地
和談咗仲要你啲功課做乜?
軍火
愛侵力:一定捉緊一盤好大既棋
計性格兩個都係獨裁
因為美國都係咁樣霸翻嚟,所以佢身同感受
佢係要雙方都談判 老老實實割地根本唔係問題
只要割完東烏即時加入歐洲+美國簽條約保護就夠 之後都唔會再有戰爭
因為再無可乘之機 是但打一個都全面戰爭
佢而家贏九成
怪特朗普要烏克蘭止蝕,但係唔怪拜登一直當冇事發生

連登仔
https://www.reuters.com/world/us/trump-reviews-plan-halt-us-military-aid-ukraine-unless-it-negotiates-peace-with-2024-06-25/

成篇報導, 只係講兩個智囊自己交上去既proposal,
然後兩條友出黎自說自話.

Trump係咪同意? 定係留中不發? 無講.
係咪Trump授意佢地要交一個和平方案? 無講.
有冇其他主戰派人士交另一份proposal上去? 無講.
Trump身邊係咪全部智囊都支持佢地既方案? 無講.
呢啲叫新聞?

還記得當日Hillary嗰封洩露電郵話要出賣台灣,

然後呢? 無下文, 引起人懷疑, 之後無料到.
你要做獨家, 都麻煩搵個不具名政治人物出黎話,
Trump已經同意左個方案啦, 上任後會著手執行,
咁就係新聞喇. 但我睇埋原文, 無. 呢啲叫獨家?
我呸. 而家連reuters都變標題黨

雖然, 我個人認為, Trump會接受呢個proposal,
但最終談判必然破裂. 然後Trump要喺普京同烏克蘭之間做選擇.
Cctoy愛侵力今鋪點拆呢
關個肥鳩咩事?條友自己都周身官司
他們將告訴烏克蘭「你們得上談判桌,如果不這麼做,美國將中斷援助」;
接著告知俄羅斯總統蒲亭他也得參與談判,如果不從,「我們將提供烏克蘭一切所需,讓他們在戰場上殲滅你們」。
即係點
非常好,就係要咁長逼歐洲直接參戰
痴媽根 真係當烏係美國其中一個省咁 強迫人上談判桌 不如搵佢代表烏同普京去傾埋啦笨 死就死人哋 焦土又係人哋烏 憑乜撚野去指人點做 到時傾份不平等條約又係要烏埋單 同當時氹烏廢核嗰招一撚樣 又係度畫人餅
咁肯定侵會選到?
當年拜登柒下柒下咁屈下死人票就入左白宮
俄羅斯咁撚窮又廢
點親得落呀
尤其烏克蘭見其他入左歐盟既東歐國家風生水起
更加唔想親俄
條友個心都係聯俄抗蚑
應該會開好條件拉籠普京疏遠甴帝
而甴帝最怕兩件事就係俄烏停戰同埋俄唔再單一靠蚑
俄烏停戰應該對蚑最頭痕
甴帝睇怕同兒登仔一樣hang晒機
廢侵出賣文明世界
咪就係
美國佬咁L串,佢啲軍火援助而家送都唔L要你
首先侵嘅一貫立場係要北約夾返多啲軍費
唔係一味靠晒美國出

咁樣在佢角度

佢想要一個唔死得但好弱嘅烏克蘭
加一個仲有威脅嘅俄羅斯

定係要一個收復埋克里米亞嘅烏克蘭
加一個收晒皮嘅俄羅斯呢

又,佢仲要對付中共

收咗皮嘅俄羅斯會變成中共附庸
資源任買 + 科技可能焗住轉讓

而執返身彩嘅俄羅斯
就相對有能力同中共周旋
佢兩個本身各懷鬼胎
唔可以趕狗入窮巷逼佢哋聯手
(仲有金仔)

淨返唯一問題就係
唔可以畀中共一種錯覺
以為佢都可以試下打台灣
其實不論烏克蘭結局如何
正常人都知打唔過
但黐線佬諗嘢係唔同

哩點相信要落重手
但以美國國力
如果平復到歐洲戰場
應該有足夠資源放返落亞洲

每個月倒緊水嘅歐洲
vs 暫時仲停留喺鬥show hand 階段嘅亞洲
點睇都有數圍

好殘忍咁講句
站在美國利益考慮
叫烏克蘭談判係個幾有力嘅選項
個記者諗住快, 就係獨家新聞.
成件事根本只係兩個人整個proposal出黎,
然後出黎講自己既proposal, 咩實際資料都無.

你可以睇#38. Reuters居然俾篇咁既報導出街,
編輯食左屎.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞