洗車/保養討論 (8)

677 回覆
7 Like 0 Dislike
正常應該幾多?我見有啲都係880$ 包人工
係咪唔洗打左蠟先,洗完直接噴ok
個個用完都話正 搞到好想試 不過有鍍膜唔玩得
你自己都識咁講嘅話
仲拎上嚟問千八蚊
利申 唔知價
其實 spark plug 可以自己換到,有無得買返嚟自己做?
想問問3m水潑水有冇話要溝咩水?就咁水喉水有冇問題
比咗就做水魚
差唔多啦
你打蠟要打得好勻囉,同埋唔可以同一日做
仲鍍膜,夠期買支sns試玩好過啦
10倍價錢
水撥噴嘴條喉咀細,最好蒸餾水
我試過塞

反而你話水箱用水喉水都無所謂
火咀自己換啦 點火線圈就話啫
想請問如果水鍍膜嘅話大家會揀龜牌定係post第一頁嗰種liquid platinum? 同埋係咪唔洗次次洗完車都用,而係幾個月噴一次?
一律建議sns
不論你用定唔用sio2洗車液都好
用過之後你就明個性價比有幾高

小弟呢排又晴又雨,對上一次噴都兩個月前,
仍然係咁跣水,不過都差唔多要再上
呢排啲天氣好閪,落一浸又出太陽,隔幾個鐘又落
我泊露天,所以噴密啲 兩個月左右
想請問如果水鍍膜嘅話大家會揀龜牌定係post第一頁嗰種liquid platinum? 同埋係咪唔洗次次洗完車都用,而係幾個月噴一次?
一律建議sns
不論你用定唔用sio2洗車液都好
用過sns之後你就明個性價比有幾高

呢排又晴又雨,小弟對上一次噴都兩個月前,
仍然係咁跣水,不過都差唔多要再上
呢排啲天氣好閪,落一浸又出太陽,隔幾個鐘又落
我泊露天,所以噴密啲 兩個月左右
謝謝師兄詳細解答,不過想再問多少少
交代吓背景我係新車,跟住完全唔做任何PPF同埋鍍膜,長泊室外露天,係咪都係龜牌呢隻SnS會好啲?
另外佢係咪只有一個包裝? (淨係黑色嗰支,純粹驚買錯
通常你係咪會洗完車之後唔即刻抹乾,而係會濕住車直接噴你講嘅呢隻水鍍膜?謝謝。
同埋好似有一個叫Ice sns,呢隻係咪可以噴埋喺玻璃上面?
咪就係ice sns
可以,噴多噴少都無所謂,噴多咗雨刮會同你刮咗多餘嗰啲
控制到隻手就薄薄哋一浸ok,玩下玩下就拿捏到噴玻璃份量
真係垃圾天氣,本身仲打算堅持落完雨就要去洗,但依家日日都落真係搞唔掂,仲要落完又暴曬,去洗車場洗完出嚟又再落
點火線圈唔係仲容易咩?
係咪玩野
想問美光金裝橙色洗車液算唔算中性?
P牌仔想問
一著車開冷氣外面車窗玻璃起晒霧
開雨刷愈刷愈矇
點搞好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞