「香港航空業,領先全球!」 中提琴家無法攜帶樂器上機 (飛左25 年第一次)

417 回覆
710 Like 51 Dislike
其實淨係啲行李輸送帶已經撞到bang bang 聲
有係香港拎過行李都知, 啲行李係升到勁高再跌落條行李帶
小提琴就話比橙牌姐 中提琴size比你入都係想比crew投訴返ground姐
坐cx 一定俾成個大提琴都試過,佢好似會幫你绑個牌仔
咁佢應該冇事前要求
知名音樂家圍爐失敗
好樣衰,想偷人雞偷唔到就諗住網上公審
又諗起之前有家人冇揀位要分開坐
可能買左樂器位冇揀位都要分開
呢個應該係人情,例就唔會寫出黎話俾。
講真搭UO 真係難搞
玩中提琴本身就已經冇人權
其實唔會cheap撚遠比你想像多
佢有佢閪 一定照有人坐
講咗件樂器要揀位都要再額外俾

In order to arrange for adjacent seats, advance seat assignment (including the payment of any associated fees for such advance seat assignment) will also be required.
大晒咩
你係知名鋼琴家咁咪要比你帶個鋼琴上機?
自己唔做research 比係人情唔比係道理啦
等陣比其他客見到
下次又過嚟話:上次見到有人帶得 大細超吖?
唔通同佢講因為人地係勁咩
屌,以為自己好巴閉
入茶記食飯都要跟規矩啦你老母
坐UO仲夠膽想要呢啲services
如果係知名賽車手搬埋架車上飛機得唔得?
帶樂器坐乜野HKExpress呢啲廉航呀
自己攞嚟
廉航賺錢位就係行李,有啲咁貴重size又另類嘅行李,咁搭就搵自己笨
擺到明佢冇啦,呢啲樂器又唔會寄倉,雖然uo喺行李係要屌,但唔係呢單
應該有啲嘢無講
航空公司點會無原因
要吹星加坡?
呢度班傻仔對搭飛機既認知仲停留係去旅行既階段,理解唔到就岩時間既重要
加$都唔俾上
其實而家呢個年代搭飛機同搭長途巴士差唔多
只要個心態降低就無野好屌
以為佢坐cx
原來uo
無野了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞