點解2022年世界盃,全球壇都咁多球員希望美斯拎世界盃而唔係C朗?

464 回覆
80 Like 59 Dislike
仲記得當日,朗迷笑鳩美斯出局
兩個鐘之後就話大家欣賞兩個最後一舞啦
你鏡粉嚟?
個年葡萄牙小組賽吊車尾又係咁和波都冠軍
唔計青年軍? 計埋奧運呀笨柒
最好笑係真係咁講
連朗哥本人都有講上面一半以上既嘢先好笑
鍾唔鍾意季中踢都好啦
好坦白,我都覺得唔好
但係呢樣嘢根本無阻世界盃嘅認受性
事實係世界盃搞就搞咗,美斯拎就拎咗

就算你話聯賽中段踢對球員有影響
都係對全部球員同樣影響
請問一下咩叫普普通通咁入決賽?
咁之前幾屆又點普通法呢?

有睇足嘅話就知,除左沙地嗰一場
美斯場場都有表現
八成嘅賽事都係man of the match
亦都係世界盃最佳球員
點樣唔令人信服丫
就連牙朗一班皇馬/曼聯嘅前隊友都表態覺得美斯值得拎

你話你兩個都鍾意啦
但可能無乜睇過牙朗以前講啲咩啦
詳情可以參考呢度:

[歷年集合] C朗對美斯嘅評語
https://lih.kg/3698050

事實上首先攞嚟俾嘅就係牙朗自己本人
再加埋班朗狗仔不斷貶低美斯
而家只係善惡到頭終有報姐
最好笑係真係宣布沙地勁過法甲
有五大聯賽水平 又話自己入波多過夏撚
講咁多都係想話自己入球含金量拍得住係歐洲入波啫 應該攞歐洲金靴
佢話信服
唔會調轉
最多變返平排
本身梅生球技就係受公認過朗
梅生拎只係名正言順登基
但就算冇拎好多人都係會認佢係球王

相反朗冇拎時只會係球玉
拎左就可以正名球王同梅生齊名
其實唔止一半
根本朗狗仔都係俾牙朗洗撚晒腦
好似上面隻弱智CDROM ,白卡荷蘭迷咁
有晒中英文Source
人哋摩迪直頭話美斯係史上最佳,值得贏世界盃
死口唔認唔知做乜鳩

https://www.am730.com.hk/體育/世界盃2022-莫迪歷盼美斯奪冠-史上最佳球員值得擁有/352752
事後孔明咁諗去獌都算吃力不討好
本身英超唔好踢 賽程密強隊多數據又難刷
然後獌又係一隊好撚奇怪既隊 中遊實力但班獌迷又當係爭冠球隊

繼續係意甲爽下咪算
睇到
但都有加句
除左決賽球證冇俾法國一球快攻,吹返轉頭之外

都係理性回覆佢姐
算啦今時今日做朗迷都好辛苦下單刀橫傳都要打鑼打鼓吹奏
朗狗仔自個日開始就谷撚住道氣 好嬲好嬲
然後見人講靠十二碼就跟風衝出黎講講到黎香港個日終於搵到第二啲嘢黎講
香港個單根本wfc
咁個球快攻係俾球證吹停咗,呢個係事實黎
成場波得呢個位球證做得唔好

普普通通入決賽,咪就係美斯入到決賽,又有咩問題?你都識講美斯好大貢獻,但隊友踢落其實真係麻麻地,拉平均咪普普通通入決賽。
我咪話贏世界盃係事實,贏咗就係贏咗,你會唔會反應過大?
我係講成隊阿根廷拉平均黎睇普通,唔係講美斯普通
我夠知美斯場場有料到啦
我見到尋日歐國盃即討嗰度好多朗狗自high 仲講緊美斯撚鳩香港人
我都係理性回覆緊你嘅回應
你會唔會反應過大?

想請教下你點睇係牙朗自己比較先?
話自己勁過晒美斯,尼馬,自己係史一呢啲言論?
世一中場都要擦人鞋
打贏上屆冠軍含金量唔高?
阿根廷人腳明顯超撚曬班啦 又喺度陰啲陰啲吹奏小花 小花靠天使同班隊友carry你唔撚講
咁係c朗佢自大

你理性回覆我嘅回覆就放返重心落阿根廷
唔係一開波就講美斯有幾勁場場有貢獻
我夠知佢有貢獻啦,我係講緊成隊拉勻踢得普通
你一黎就數美斯點勁點勁幾多場全場最佳

你眼中只有美斯
但我講緊阿根廷
其實咁樣溝通唔到
你隨便啦,我當冇入過嚟。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞