年輕人買樓,普遍好著重個會所

193 回覆
21 Like 129 Dislike
用得到先係你既,用唔到把撚咩
得好小部份人要會所
大部份只係想平平地有個地方住下
係D濕鳩發展商下下整埋會所合理化高樓價
咁買左果班唔用又覺得好似蝕左俾佢咁
咁咪睇埋你會所起成點
如果有得揀唔要會所新樓平一截絕對吸引力大好多
但唔會發生
乜會好撚介意咩?

SORRY 依D只係自撚認以為係好撚高貴既人先會咁介意

我妹夫,唔係好有錢,但係人地屋企有自己買左既地鋪黎做生意
住唔係咩高級地方 都只係維港灣
佢一樣係出入舊區,讀書一樣係普通學校
佢自己都唔撚用會用,都係屌個會所無撚用
咁你講果D咩要明自然明呀
其實真係籍口黎
根本就係無撚用既會所,但仲係到係咁吹奏有用
成班做緊發長商水魚,仲要幫人諗埋係咩方便有幾好
Exactly ,樓齡越舊,退休人士越多
錯喇
住公屋先養到車架
所以唔洗會所
有撚所謂啊 到時就輪到我嘔心人啦 哈
有會所,d細路應該無咁易學壞
租左成年都無乜點用過
淨係用過佢個K房
學壞同會所有關咩

要學壞既,你送去邊撚到都有得學壞啦
依家d人唔同左
好多人都要work life balance
以前好多上左年紀就變人形豬 幾百磅
但後生好多都注重fitness
所以二代人要既野好唔同
真係,gym連247都不如

泳池細撚到un一un就到對面,我認真游水操水首選一定係標準主池,即係康文署
理論上係,或者你等佢翻新
gym房介紹淨係見到好多帶氧機,其他無乜點影到

個泳池唔夠大,啱玩水、浸水、郁幾下同新手學游水,但認真操水都係要去翻標準泳池
我樓上由頭都尾都只係話會所有用

咁現實佢係有用 ,依家某啲人好似聽到人鐘意有會所好似好撚大件事咁唔知做乜鳩。

正常無乜人會因為有會所而自豪,只係一樣野有就有佢個價值。同香港地車一樣,可有可無,但車一定有用咁解。

不如問下你自己,點解人地覺得會所有用你會講咁多野去反駁好過啦
廿幾年樓大屋苑基本上一定有會所

其實一講大維修就睇到連登好多人樓都無係度鳩吹

依啲已經係月經話題,只能講講個班根本未經歷過係度吹。
咁我可以話你知,現實係大把人介意只係佢客氣唔講出口

等於點解香港有免費教育,啲人要比貴一貴去讀私校一樣。

佢自己就$15k 公屋文員仔
成日人地人地
有錢佬可以住半山南區呢啲公共交通唔方便既位添
你唔好學人住到咁遠
以為同有錢人做同一樣野就係有錢人
干德道租個間3房先3皮幾野,落中環先10分鐘,請問門檻有幾高有幾唔方便?

上個網唔洗下下自爆既
咁中產同有錢係2回事

有錢既送到去國際學校,去外國讀書,唔通又唔會學壞咩
係香港讀國際學校,小學階段未必接觸到D 但中學果個歲數接觸既野多左又唔同
送去外國讀,唔好話大麻啦,毒品都大把 咁係咪代表住佢地有錢接觸既人就唔會壞先
有錢就係第2個玩法黎架啦 窮又係第2個玩法

乜野帶細路落會所就唔會接觸到變壞,依D理由係ON9
真... 落樓就係泳池占room
人都健康啲
更重要係新樓地氈面積好撚少
露台 厚一厚嘅牆身
其實管理費唔止5元呎
坦白講會所真係好多好多優點

優點對我嚟講係攞錢堆砌出嚟
你用得多梗係抵啦
但係好多時你去到會所都好舒服,冇乜人
咁咪即係好少人囉

我寧願冇會所
養一大班人,我用唔到
禮拜六日出去玩
我叫的士去party Room玩
我個心仲舒服啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞