年輕人買樓,普遍好著重個會所

193 回覆
21 Like 129 Dislike
有女女同少婦睇
你要返工既話,最多咪六,日,公眾假期用,平日返工有鬼咁多時間用咩
Gym撚會覺得幾正 做完gym行幾步就可以番屋企打機
因為間屋細
因為市場上啲人就系鐘意

係拎黎釣高黎賣等你feel good去compensate 位置/呎數/柒則一啖砂糖十啖屎

住粉嶺天水圍山卡拉d細路落clubhouse玩叫「書到用時方恨少」,咁住半山幾千萬個班係咪叫見識小?

下面就3千萬既樓,不過連登仔應該嫌窮酸臭無會所
你唔洗俾管理費緊係爽
睇吓邊啲
有啲間gym仲垃圾過康文署
見到都想調頭走
年輕人明白到咩係有今生無來世,可能是最後一代
有啲私樓尤其係納米盤最反智嘅地方
係間屋淨係俾你用嚟瞓覺
其他活動空間就唔該落樓去common area
住hall咁嘅生活都仲要賣到超撚貴
最好呢就係屋苑夠大,但係冇會所,同埋有一個好大既基座停車場,同埋有個商場俾人買嘢

最好得管理公司,唔好有法團
半山樓好多都有會所喎起碼都有個泳池
不過好少人用,反而啲幾百-千令萬嘅樓個會所都幾多人用
紫禁城再大,皇帝都係瞓張床

皇帝級享受呀
係唔介意既,就唔係特登提到依家自己住成千呎又未計花園啦
新樓未見過有得揀冇會所, 同露台一樣, 只係多個發展商賺錢地方, 會所仲要長賺長有生金蛋雞

利申有小朋友都極少用, 一年最多兩次游水, 識嘅人除左新屎坑去多d 外, 之後都少去

如果有得揀唔要會所, 樓價/ 管理費會平一截, 我寧願平
佢地講去會所,都是去馬會
真係好AA口吻
會所根本係樣ON9野
平時已經要比管理費,落去用果時仲要額外收錢,咁個會所係個屋苑入邊把撚呀
出入要住戶證,但係用野要另計,錢又平時收左

咩人會ON9到要拎個會所黎J呀
你買樓係會所住定係間屋到住呀
會所幾撚大,裝修得幾撚靚有咩用?
一上去你果到,細撚到以為去撚左劏房咁撚樣
D人買果3百呎既樓就係咁拎會所黎J 乜撚野HOUSE WARMING落去會所到BOOK個活動室 屌你老味幾丁友上去,你要去BOOK房? 咁HOUSE乜撚野WARMING 去到又瘋狂介紹個會所點點點 唔講以為係買左會所黎訓
小朋友放暑假, 除左去旅行嗰星期, 其餘時間都成日落去玩
24/7依類GYM房,都開到周圍都係啦
基本上落去做完咪又係行幾步返到去
24/7一樣係收費,但月費制,唔洗同你續樣再收
你會所本身都收緊你管理費 依樣咪又係月費,咁點樣入去用又要再另外收錢? 根本係弱智行為黎
就係堆傻閪覺得咁樣無問題 D發展商先瘋狂整靚整大D個位所 D樓有咁細得咁細,再SALE你會所
租金包埋
附近無健身室咪想有個會所做下尖
咁樣計呀?
人地紫禁城=你買既果間屋
皇帝訓既房=你間屋既睡房
咁你個廳,廁所果D點樣同人比?

紫禁城入邊既所有野唔洗額外比錢
但你買完既屋苑想享用會所設施就另外要再比錢
有得揀緊係咁揀啦
但問題係依家D發展商唔會比你咁揀
wetland seasons bay個 gym room好正
居屋咪冇會所
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞