加拿大人正以創紀錄的速度移居美國

295 回覆
97 Like 3 Dislike
加拿大重新做返英國嘅殖民地實際好多
大把大陸有錢佬爭住埋單
稅高,租貴,人工低,生活雜費貴,天氣凍
冇錢醫病先返加國
五年內可以由四千五加到八千地稅一年 但人工近乎冇加過 這就是加拿大
最顛係decriminalizing drugs
真係顛撚左
見到啲人工同樓價即刻縮返入老母個閪入邊
點解唔移去中國?
杜魯多做到8年足以證明加拿大人成班匡智人士

選佢係因為佢靚仔形象好
好過南深圳
屌 如美國有hkpatheay
撚有人去印拿大咩
近一年冇人吹奏啦
點差都好過香港
留港撚就是賤
梗係有
話怕有槍嗰班
上次general vote都輸啦
佢係贏議席
睇到佢個太監樣就嬲
打botox打到油頭粉面咁
講野冇point之餘 成日講講下野冇拉拉扯高把聲
https://youtube.com/shorts/D8ip9Cih2eI?si=Y5SZRzJCIT4j3qeR
講野又弱智 咩budget will balance itself
保守黨個pp講野正常得體好多
第一次俾佢做係因為佢“靚仔”(我唔覺但班師奶覺得),然後佢連任係因為出賤招,趁其他黨搞緊內部嘢時候,佢搞啱派完錢俾班窮鬼,突然宣布提前大選,然後齋討好幾個安大略省嘅選區,啱啱夠片過骨就算撚數,直頭其他省都唔洗理,狗到
Finch 以南都係紅區
鬼咩,俾班新移民搞到烏煙瘴氣,香港人應該最感同身受啦
宜家都差唔多係啦
去美國讀書有冇discount?
Chinada
英國自己都唔掂啦
美國殖民哂佢地差唔多
起馬超多大陸人
唔好咩都頼brain drain.
條友今晚可以返去覆卓啦
This is Canada

Quick bail for man allegedly caught threatening person with knife

https://torontosun.com/news/local-news/warmington-not-always-easy-to-run-or-hide-in-age-of-social-media
可唔可以講多啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞