加拿大人正以創紀錄的速度移居美國

295 回覆
97 Like 3 Dislike
歐美國家算好低了
起碼英美澳加入面最低税率
你攞香港比,全世界都冇得比
完全無pathway to citizenship
每隔一排就睇administration頭有無得續
仲問有咩問題?
同美國合併啦
又唔係老馮要比人係度
已經有得做野唔洗出境 想要求咁多
一係學班福建佬咁走線偷渡美國,如果唔係除非有親屬係美國人,現時香港係好難直接去美國
靠班彩虹嬉皮士練仙救國就死得啦
都係食咖哩實際啲
既然d人去去曬美國
點解仲有幾百人爭份半價既工?
唔係老馮我都可以屌個scheme廢
而家仲揸住DED嗰啲除非比佢搵到份好好搵嘅工,否則都係上加拿大算啦
香港用腳tim 啦
Citizen 左咪tn落美國囉
未citizen博移民嘅就留低練蠱
同埋又唔係個個落到去(雖然waterloo有計過好似六成定八成ng會落去)
美帝唔係公廁呀,加拿大先係
如果移民黎計加拿大我覺得而家移係少on9
早幾年你讀個master就送pr,係而家萬人圍屌先收緊
過幾年經濟好啲隨時又張開雙腿任人入
去到美國就唔會黎加拿大啦
真?
Country or Territory Canadian citizens Source
United States 1,062,640 Coulombe and DeVoretz, 2009
Hong Kong 300,000 Zhang and DeGolyer, 2011
France 90,000 foreign-born Canadians in France according to 2018 estimates
United Kingdom 87,000 foreign-born groups in the UK according to 2015 ONS estimates
諗唔到咩原因要去美
排撚到你傻,有錢你都係睇公家都係排,醫療資源比曬班道友
阿根廷已經做咗 咁仲點第一個
其實香港保障都唔差架啦
不過係度講呢啲不了
如果一開始就有美國公司請就直接去美國
唔夠料要轉戰加拿大,citizen 左都唔夠料落美國
其實多唔多公司會因為你可以TN 簽而降落門檻先?
南美都當西方國家?

咁非洲中東東南亞計唔計西方國家
美國重衰啦
道友加蝻起碼好過支那人
澳洲呢咁?
以前阿根廷真係當已發展發達第一世界國家嚟睇,1900年代啲鬼佬直頭有句: Rich as an Argentine, 嚟形容一個人好撚有錢。仲有澳洲紐西蘭夠西方國家啦掛,但係人地喺亞洲印尼新加坡下面喎又點計
白人國家已經算。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞