加拿大人正以創紀錄的速度移居美國

295 回覆
97 Like 3 Dislike
問過英皇先
好老實我遇到嘅弱智勢力可以橫跨唔同公司餐廳地區咁玩,弱智勢力係一啲只識做偷呃拐騙落毒陰招果啲咁嘅弱智組織嚟,一講到正常做嘅事十樣有99樣衰撚過人,所以先會不斷出陰招搞破壞令其他人唔知佢地幾撚廢
呢啲咁嘅弱智居然可以有咁大勢力,基本上啲人走撚晒都好正常。
都是美國條狗
[quote]好老實我遇到嘅弱智勢力可以橫跨唔同公司餐廳地區咁玩,弱智勢力係一啲只識做偷呃拐騙落毒陰招果啲咁嘅弱智組織嚟,一講到正常做嘅事一百樣有99樣衰撚過人,所以先會不斷出陰招搞破壞令其他人唔知佢地幾撚廢
呢啲咁嘅弱智居然可以有咁大勢力,基本上啲人走撚晒都好正常。
寫錯
當年班左膠話trump上台要去加拿大加拿大真係垃圾國家,特別醫療
前年前甚或幾十年前美國人做做下野既首選係移去加拿大
好似英國人移去澳洲咁
呢幾年香港移咗去加拿大,要等幾耐先再可以移去美國?
印度條條村都係咁生

有一個逃離地獄 緊係call齊同鄉

有學歷就見工,入大學

無學歷就foodpanda, F&B, 做車手
係,10個加拿大人有9個想移落美國
=大陸人去香港
人地全世界最先進民主國家之一自己會調節嫁啦,加拿大一向都係專養閒人,優秀人材就供奉晒俾美帝,呢個一向係佢立國生存之道,大把亞洲人中東人心甘情願肯移民過去交重稅黎養閒人咪得囉
的確退休/ 唔使做真係爽,有後生供福利
環境又舒服
同一舊錢退休喺大溫一定好過喺香港
meanwhile香港移民撚以創記錄嘅力度去吹奏加拿大
留加撚值得擁有
Canada citizenship test
Question 1: Do u want to be Canadian?
Ans: Yes
Question 2: Really?
起碼入左籍先講
一年4萬人
從來加拿大都係去美既跳板啦
早兩個月去美國玩
上機返加拿大見到坐前邊位阿太
已經喺電話睇緊美國啲樓盤
仲未計個堆罪犯
睇下加拿大通緝緊個d犯
一睇個樣都知咩人種
係呢d位就咁唔diverse
道友多政續
移去邊都脫離唔到亞洲地獄
呢班友其實係醒目既!
因為加拿大只係美國條狗, 隨時幫主子頂鑊甘既!
只有做美國人先係人上人, 上等人!
加拿大瘋狂吸納印度人中東人,連麥當勞都要遷就佢哋出咖哩味shake shake薯條,個國家左膠特別多,左媒對道友、罪犯格外寬容,政府一味照顧最大聲嘈嘅人,搞到人人都響度鬥大聲。而家冇個政黨敢強硬,對住班左癌冇曬辦法
加拿大最後得返homeless 同道友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞