Windows掌機集中討論 Rog / MSI / Zotac / Adata etc.

442 回覆
6 Like 2 Dislike
我都諗緊帶唔帶
下星期去馬拉坐4粒鐘可以玩下
去到又會坐火車又係4粒鐘
已經有3萬尿袋
有咩野合適掌機打
買完返黎,發現最好玩都係玩返D EMU,
support XINPUT 既舊驚。
唯一新驚玩得好爽既只有Armor core 6

好多新驚都推唔郁,
推得郁又好食電。

最後都係插返個type c dongle 當mini pc 用。

如果windows 唔改到steam OS咁,部機真係唔係太好用…
真 根本問題都未搞好
M$ 又唔重視掌機市場
出咩spec 都死
聽日大減價last day,有邊隻平價PVP 抵買又好玩?

睇中呢隻 賣緊$154.77 但而家勁少人玩,
搵人説服我買唔買好

呢隻勁食負皮,但多人玩到咁
仲多過Battlefield 2047

嚟緊啲micro 開始追上SSD
易唔易壞就等啲白老鼠報告

有新買新
唔熟呢範冇跟開 撚知
講開micro 見到順便post 埋啫 唔使咁搶口喎

你話散熱問題嗰啲又真係冇得搞
咁細張卡仔長期咁run 好易燒
SSD 讀寫同SD 比現階段都真係差好撚遠

但so far 我部機裝咗Win11 玩Battlefield 2042 遊戲體驗都還好 其他game 都叫playable
覺得至少玩得順唔點lag 就得
不過都係啱啱試 之後唔知咩情況

篇野吹到又防呢樣嗰樣咁勁都唔知係咪
Btw 你唔介意冇藍牙同要插耳筒聽聲 其實可以照用Win
我忍夠等唔到齊driver 而家都係咁用
最重要你識搵第三方WiFi driver

呢條片教你點搵
https://youtu.be/Uh96ZPKG9RU?si=za87P7gBv62CqsDy
2024年仲同SATA比。

不如拎HDD比?
見豐澤Legion go做特價平一千,有啲心動想買
掌機個Mon真係太細
睇到辛苦
睇下switch 2 出先定佢出先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞