Windows掌機集中討論 Rog / MSI / Zotac / Adata etc.

442 回覆
6 Like 2 Dislike
vrr重要好多 尤其喺掌機上
掌機要慳電要玩30fps
30fps有vrr同無vrr差好遠
你真係認為screen畫質會重要過個畫面唔爛?
咁係你冇玩過啲得4X fps既快畫面轉換game。
冇VRR你係一定會見到畫面疾,有VRR你起碼唔跌去3X fps你係會feel唔到。
OLED畫面鮮艷同true black係靚呀,係唔係靚到可以接受畫面疾呢就真係有保留。
當然Steam Deck個mon可以鎖30/40/60 Hz,係會冇呢個問題,但其他機唔係。
等埋大陸個價睇下,應該最平係大陸
而家啲Windows機可唔可以好似Steamdeck咁隨時停低休眠又唔係好用電?
香港7月28就出貨,應該全球都同步出貨?
好似唔得,windows有限制,要睇下微軟遲啲點解決
睇game 我試過elden ring得
睡眠一個鐘用1%電左右
睡眠
我連個gyro都停用埋
先至唔會自己wake
需要禁個power制先可以wake
OLED VRR=燒電,講過冇人咁做
想買部 steam deck上飛機玩
而家買唔買好定等新U
睇你平時玩開啲Game洗唔洗勁啲CPU揀返wins掌機 唔係要成日玩3A多你可以買SD 如果要成日玩3A建議可以等下黎緊就黎出啲新掌機
攞黎玩下GTA red dead 個類
見而家有FSR好似快好多
我係唯一驚買左幾個月又出新機
咁唔建議買SD 否則過多幾個月啲機又勁左,功能又多左,續航又長左你就揼春
明白
話說SD有無 YouTube/Netflix app
想去外國酒店同條女睇下 Netflix咁
thx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞