歐倩怡:女人唔好讀太多書,學歷太勁會嚇親男人

357 回覆
26 Like 567 Dislike
小學生放暑假
下下做研究咩唔係研究類最高就係Taught架啦 為反而反
梗係十優勁啦 讀書考試咁叻既如果肯讀上去 做大學教授應該冇難度
但都已經好勁
越睇越似童童
NASA/JPL 要有US Citizenship 另外要過到Security Clearance 先做到

所以佢之前走返出嚟澄清
其實冇意讀上去冇必要讀mphil,講緊佢都只係個tvb姐仔 taught master有distinction算係咁啦,大把人讀都冇,而且人哋又唔係諗住要去做prof
兩件事嚟
而且mmc最後讀law讀得唔算叻
但唔排除佢真係做倒
佢學歷邊忽太勁
請問你有咩學歷?
劍橋法學一級榮譽畢業都唔叻?
今次支持連登仔
朱千雪唔係JD > PCLL咩?JD係比有錢人讀,但都要成績好好先入到PCLL仲要再pass
MMC入到Cambridge law已經夠證明自己有幾叻啦,我就唔係好信佢入唔到pcll先揀nyb應該諗定將來有機會國外發展先揀nyb啦

連登仔成日幻想啲名人表面扮光鮮,暗啞底都係收埋好多那渣野
你係真心定曲
香港公開試一半係聰明一半係靠操卷
做教授係要出文、教書
完全兩樣嘢嚟㗎喎
師兄係咪點錯相
巴基斯坦博士係葛珮帆
你冇聽過啲人話冇嗰樣就越炫耀嗰一樣咩?因為自卑。
走去睇咗朱千雪原來pcll dean list
當連登仔仲堅持緊taught master阿豬阿狗都讀得時,人地只係拎嚟做跳板鋪後面既路
其實唔係想深研點解要讀mphil
真,第一學歷永遠吊打最高學歷
佢屈機在自己無乜點提 係其他人一有學歷相關嘅話題就提佢
佢明顯都係叻女黎
要讀埋doctor都只係時間問題
何必challenge 係咪taught
啱 靠自己賺錢 唔好靠男人呀吓
你老味,人地10A,讀劍橋都未敢講呢句
我覺得佢係hyper 得濟講錯野
同埋真係唔夠醒 有啲野唔可以搬出黎俾大眾知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞