歐倩怡:女人唔好讀太多書,學歷太勁會嚇親男人

357 回覆
26 Like 567 Dislike
呢條潑婦會考得嗰5分就知咩料啦
依家讀啲垃圾課金course拎到幾張cert就喺度認屎認屁以為自己天賦異稟
教育程度 市場及管理學學士
食物及營養學榮譽理學士
社區營養深造證書
體育及運動營養學理學碩士
但fyy kon u master 仲要叮wo
讀完個垃圾master話自己學歷高
佢有幾高學歷呀
實係咩都未了解 就講學歷

性格 興趣咩都唔講
想問下古巨基幾時黃過
啲尿
上個post 啲人話係讀Hku space master
Hku space master同hku master
係未前者淺易好啲?點解報space 唔報其他正u?
即非space, speed個啲
Poly master好多科都好易入
因為好多人都冇錢又冇時間
識少少既人通常最有自
咩都唔洗擔心 個腦可以全力分析知識 正常都有degree
聽人講 疫情個時 堂都唔洗點上 掛下機 做下功課就讀完
師兄有冇睇新聞
港大master大把連degree都冇嘅大陸人都入到去讀啦
我唔係話fyy佢地冇degree 但係你諗下點解佢個收生標準可以容許到犯呢啲咁低級嘅錯誤
講到尾咪就係比錢買學位 你估hku收你係想你第時攞諾貝爾獎為校爭光咩
有讀過書既人都知。
三個既難度都唔會夠10A劍橋勁。
講真讀第一個學位已經決定左好多野,之後果d taught master 真係無乜可比性。
hku space可以攞cef慳返兩皮半
10A易做到 大律師 又碩士 又中大講師
但大律師 又碩士 又中大講師 唔係咁易做到10A
求出處想睇返,hku會收冇degree?
佢係咪自卑
阿旺搵到錢 佢諗住用學歷騎住阿旺
可以收冇degree 嘅人如果有好substantial professional experience 不過唔係佢講個case
佢唔係假Phd
其實唔係讀咗太空人degree 可以洗底讀八大Master咩 做咩又讀返太空人Master
高學歷, 叻人嚟, 講野好爽 成日試唔同新野, 交友APP 約人出去玩, 唔怪得同阿旺有代溝
做緊一定好多意見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞