歐倩怡:女人唔好讀太多書,學歷太勁會嚇親男人

357 回覆
26 Like 567 Dislike
On9仲講幾多分
Ching公屋仔?
就好似你會唔會理大陸人高考滿分
如果條友周圍講跟住成堆大陸人打哂飛機咁
你咪都覺得佢哋都on撚9
10A優勢勁在幫你搵到個靚degree去讀
讀完之後可能因為10A頭銜又易搵到筍工
本身10A呢個身份已經有機會去到多高層次場合/上流社會見識/識人
當然有機會10A都可能讀完個醫生/律師/Gbus
就咁打份好搵錢既工已經完滿左
女人讀太多書會嚇親男人

你拎住個master去溝小學畢業/中學畢業既佬?
咁難怪會嚇走人啦
唔見你溝番個正常master/degree佬?人地會比你嚇親?
講句咁既野正常人都比你嚇親啦
Sor 記錯
一句說話得罪哂男女人
水平有幾高睇到哂
乜撚野學歷都收得埋
Karen輕機未
咩嘢野獸呀
做多咪幫過加菲貓配音
最多都係中間偏藍搵食派
一樣搵大陸錢
就算Stephy都係
係唔知得罪邊個俾人屈黃
讀多書既女人邊會咁講野架
睇下麥明詩
Phd in Physics or Math
佢全職做c9 屋企唔憂柴唔憂米比佢full time讀書
淨係呢樣嘢好多屋企都support唔到
劍橋法學second up都唔叻?
睇言論咪又係女人要自強 , 唔好靠男人⋯⋯⋯⋯⋯

但佢表達得好差, 又爆要玩交友apps

如果仲18 /22講出黎都還好

係自己依個年紀, 依個身份講出黎先係出哂問題
咁膚淺既呢個老女人
小學雞咁
讀書還讀書,男人還男人, 本來就唔應該拉埋一齊講

咩年代仲講呢啲嘢,10A咪一樣可以結婚

唔係你學歷嚇親人呀, 小姐
自卑到你 外賣師定保安師呀
請人都係睇你第一個degree多

後面嗰啲大家都知係俾錢俾時間買返嚟
睇佢啲回應, 咩多謝你支持啊, 懶高EQ, 八婆MODE, 好難頂
Ugrad 係廢少少㗎喇
點都好過啲鍵盤戰士
淨係識打對住個mon劣鳩同踩低人博存在感
不過我提出分手係因為我返咗香港
喺香港識咗現任 遲啲一齊返法國
巴打有心
現實:當年考到10A上晒新聞,會考講緊個個年代競爭大。出名難,連啲名人/補習天王都未必個個考得返A。當年新聞都有討論會考太難競爭太大。

而連登:唔難
點嚇親男人法

我諗呀旺份收入多過9成人啦
點會襯你唔起
普通醫生律師搵200-300K都未夠呀旺有錢
睇到一半留言
連絲雅都正常啲
蝦頭真係8婆黎
Ching坐咗好耐?
Shiga其實不嬲無乜負面野
老公,我就死喇,吖。吖。吖。。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞