GUNDAM SEED系列討論區42

976 回覆
6 Like 3 Dislike
水星唔係搞偽sheshe 有撚人睇

愈睇愈覺得基拉一個頂奧菲修拉兩巨頭加成堆艦隊炮火cls地獄級難度,仲可以用龍騎兵整個三角盾護背逃走
唔只劇情 係對白都係有問題
中興之祖
阿斯蘭用突自都俾修羅打走50%電
啲導彈多到七彩大炮都清唔哂
一邊控龍騎兵一邊又擋又格又射
俾一個技術最強同一個機體最強輪住斬 劍都無時間拎岀黎反擊剩係不斷開盾擋
挨到兄弟救場

seed d俾真斬爆又話廢 後期神化0傷屌打人又話太勁唔好睇
今次劇場版有返少少人類軟弱情緒再一人之力打hard mode苦戰又話心態戰力最廢
好鬼難服侍

事實上就係對人唔對事有啲仲係睇過某柒頭youtuber片就對基拉有莫名嘅怨恨
畫到塊面5角形咁都唔知做乜
套巨靈神 佢加埋福田真係諗起就興奮
幾正 有冇成個OP睇
你帥不過7秒係因為你只頂到7秒
阿斯蘭只有7秒係因為打7秒就夠
你咁講官配變失散雙胞胎姊弟/兄妹 女方做公主/元首出身
係咪抄star war宇宙母艦對撞女主衝出去原力救場同sw8套爛片差唔多
seed D派膠之後品牌壽命少左去邊?(新作紅係正常但係seed廿年有過氣過咩

B站有條友Cut哂馬沙畫面入去
做左幾年首相老到仆街
都係唔做政治家好
會唔會又係偷人片

出晒黑邊
應該係
時間短到展現唔出小說寫既過程
好可惜
成個review 我無講過 角色如何
成個Gundam shit freefall 最無討論價值就係角色

Gundam shit 明明開頭ok 後面就變到shit咁 但係至少 對白 唔會咁撚樣啊 女神講野係好理想化好廢話係啊媽係女人d fd
但係都似係一個有念過野既人 寫既對白而放咁係一個正確位置到啊
Gundam shit damn 根本搞到變爛片 但係至少d 女都畫得ok 啊 美玲真心唔錯佢家姐都正
但係Gundam shit freefall 完全係比上面兩作更離譜
要女d 畫風根本就唔得 你熱血王道 無劇情 ok
但係d 對白都唔應該離譜成咁掛 完全係1999
重有如果你有留意d 分鏡位 有7成相似(艦隊戰)
freedom 當賀歲片睇
今日再睇原來真弟弟拎命運果時亞斯蘭有望住佢笑

威龍二
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞