GUNDAM SEED系列討論區42

976 回覆
6 Like 3 Dislike
不得了就快1憶
預判到唔代表避得到
因為阿斯蘭近戰太屈機
預判咗佢個預判
突然想問返
如果阿斯蘭係第二世代調整者
係咪即係佢既外祖父母果代係自然人?
咁Seed果陣既紅衣
其實好多都應該有自然人近親先岩
果陣迪亞加當自然人係垃圾
又或者其他主戰派係敵視自然人

果陣我以為係因為佢地黎自然人好遠
所以先互相理解唔到
但其實如果佢地都係第一同第二世代
好似有少少奇怪?
調整完已經係第二個人種
點解唔會敵視
第幾代係指點樣誕生
第一代係指由科學家調整胚胎基因,然後再放入母體懷孕
第二代係由第一代調整者生出嚟
個人覺得有預判唔等於一定避到
你都要有相應嘅身手去做對應嘅動作
只可以話濕蘭太屈機,俾你預判到佢動作都係會中招
比汁男性騷擾之後 無再讀心
應該最多可以預判下一刻既動作,
而唔會好似預知未來咁,可以睇到所有時刻既動作
所以小説有講係蘭特登送隻手俾對方斬斷,
對方唔知蘭之後仲有後著
歧視呢家野又唔洗好遠先得既
好似一開始有講調整者基因好啲所以睇唔起自然人
開始左打仗就更加
去到freedom就accord:在座各位都係垃圾
你計漏咗最關鍵嘅血色情人節
本身淨係讀心同洗腦呢兩個能力都已經好戇鳩
俾奸角好地地正常爆seed唔得嘅
想睇爆seed對決我睇番seed seed d咪得
seedd
蘭爆seed
咪得
先可樂八加也羅
就完
自然人放核彈打佢地屋企喎
好似係福田鳩up
小說只有修羅捉住阿斯蘭另一隻手講我都仲係最強
阿斯蘭講完名句強さは力じゃない、生きる意志だ!就頭劍劈落去
有記錯請指證
套野真係垃圾比00套打外星人 重垃圾
去到後面d 對白完撚全係暴走晒
寫對白果條撚樣有無用腦架 咩撚野愛咩唔係因為xxx而係咩咩咩 屌d 台詞都1999
最後面好似小學雞打架咁 爭女爭男人 拉克絲9 up 緊唔知咩撚野大道理(1999 無邏輯)
除咗有幾個位好笑之外
完全係食緊屎d 劇情完全暴走幾乎係無用腦念過寫出來
重要成套野左右都抄d搞到4不像
字宙戰艦大和號又抄 後面艦隊戰
機設又抄人開ATorI力場
Ntr 果到其實抄00果除衫chatroom
抄z Gundam 個背後靈 果到係搞笑
重有d 女全部都畫咁樣衰 喂比個正常樣我得唔得啊
要我比錢睇套咁撚樣既野
屌佢老味啦
你正在觀看高達seed系列
畢竟福田也沒打算把CE紀元寫成打倒好壞壞世界就自動往和平收束的童話故事來迎合某些2024年了還活在自己幻想裡的腦粉
實際上人家也不是什麼「沒有解答就是最好的解答」的想法,而單純是爽片演完就讓拉克絲講幾句漂亮話讓問題含糊帶過而已

事實上福田訪談也講了「沒有要以在歷史上留名為目標,單純想做大家看了開心的電影而已」,於是後半就回歸福田最擅長的爽片套路一路到底了
其實上面有人屌劇情, 冇錯呢套真係MK愛情爽片黎
但係唔好忘記seed系列既商品銷量係非常成功
正傳+外傳astray 既商品可以話係長青, 永遠有價有市

Seed 呢個牌頭既定位本來就係咁, 直頭係Bandai既銷量救星
今次出一部劇情版, Astray 線又可以出到好多新機
成個品牌壽命起碼玩多五年
呢套野劇情淺白但我鐘意,
你睇下水星魔女第0集扮悲狀之後全程on99, 扮到有商戰點知原來咩都唔係
我寧願好似seed 咁簡單直接爽快

長毛真係難carry
水星我偏向大河內功力問題至叻在炒到話題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞