[4:0 定4:1 翻Boston] 2023-24 NBA季後賽討論區 (68)

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
冠唔到所以唔上船住
點保 廢到比人整highlight
賽後佢都忍唔住屌左兩句啦
佢可以接tmac棒做hof守門員
想講下雙方教練團喺呢個Final series
Boston 教練團個Game plan (劇本)
1. 放Doncic/Irving 爆分 (Physical 對位, 唔受fake企定定守, even bench都係咁守)
2. 磨雙星體力 (捉佢地出黎打)
3. stop corner 3 同easy lop

Dallas 教練團就好似順住Boston 個劇本咁
當雙星上半場只係顧住爆分,同場邊觀眾不斷chant Hero ball既時候
雙星已經做左Boston 劇本入邊個兩位男主角 (already in the trap)

今日場Game 3 Q4, 我覺得Dallas追分嗰段(20-2 run) 係唯一一段做返自己風格既時候 (唔再雙星自己爆分,會assist 俾其他人追分, 打返平時既game plan)

我覺得Dallas 教練團應該間唔中都要提下雙星,唔好太易上頭
好似俾人lead 左21分先識醒,知道自己係主場,唔應該用Boston 嗰劇本。
咁tmac cv 靚好多. 假期依家basketball reference HOF% 0.8%
我就係嗰年迷塞呀dllm
仲要嗰年明顯係我度功勞
basketball reference個HOF機率根本0意義
舉個例,現實Lowry點會高過廢鳩同KT、John Wall仲高過Rose?
講到尾佢個模型,累積數據個比重極高
果年rondo激活佢
冇諗過化學作用咁好
表弟個年好似就係傷咗無打playoff
最致命係PJ Washington DJJ啲3分真係射唔入 唔上頭都冇用 更何況艾榮得今場打得好
same, 一迷就十幾年
holiday呢兩冠個觀感太撚勁
兩次都係一入contender就即冠
就要係被trade 唔係抱團
如果miller條垃圾比人carry入game7都當係成就 佢兩次champ x factor肯定趕住比佢入
就黎攤手投訴都多到可以剪到球王片
投訴輸幾多快攻
係 未傷之前戰績幾好
畀20分差距譚玩,一下就玩嗮
你攞到FMVP,冇手都得喇
講到前面lead 21唔關佢事咁
好癲 仲笑緊冇左手
以加係塞應該最Fit佢
唔駛哂咁多力持球
間唔時打一兩球大把體做防守
其實比人追咁多
p7都好大責任
好多球都係佢hold ball同出手
但都炒粉 防守又比77點名單打
收返起佢先止一止
舊年g7就係輸啡啲To同左手柒
但好明顯舊年暑假佢落好好多苦功係左手啦
今年左手穩左好多
唔明點解啲人係要針左佢手左黎講
因為大部分人只會睇highlights 同box score就可以指點江山
不過講真brown 到今日左手仲係麻麻
入final miller 唔叫比人carry 啦. 假期鹿入final 就真係比人carry 啦.佢啲命中率有時3x%,有時2x%. 場場睇就知靠佢攻幾唔穩. 今年塞又係3,4弟.
第4節,啡7中4,譚5中1,邊個大責任啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞