[4:0 定4:1 翻Boston] 2023-24 NBA季後賽討論區 (68)

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
咁而家ad死左去美國隊training camp定nba final?
跟埋Jerry West走左了
狼差唔多俾牛橫掃都叫強
只能夠講 一黎就對塊唔好彩
塊食到佢
如果一開始係牛塊先
湖都食到其他隊
湖對塞 贏唔到都唔會4:0咁on9先
玩緊GTA
依家班榮狗仔好撚嬲呀
咩都聽唔到
死猢狗出左局咁耐仲係到FF
揼個西瓜落海搵吓佢先
定係搭直升機墜機啊
咁要抌啲咩上天
榮縮快救!
打金塊出盡奶力啦
隊波似戰術上比人剋死多過似無力
你比隻ad當值會勁到on 9. 你叫依家既完全版當值自己帶榮叔睇下點
我信佢遲早會證明比大家睇..
Luka Doncic in the 4th quarter during the NBA Finals: 8 points on 3-15 FG, 0-4 from 3PT, 2-4 FT with 4 fouls and 4 turnovers and a 23.9 TS%

想請教下點解都3比0
77 3場第四節加埋都係得8分
點解Clutch time 咁勁都會咁既
已經證明咗自己係休賽期GOAT
其實唔意外,牛trade後只要齊人喺西部無乜點輸過
(牛出西部我兩個月前就predict過,係(38)第一頁)

牛齊人都輸嘅比賽好似得一場勇士,另外東部五連客輸四場,一場輸Max Strus唔計數但兩場輸溜,一場輸塞,輸到毫無還手之力

其實牛勁嘅就兩樣野:
1. 當值同榮叔嘅球技,只要入到Clutch Time牛就有7成贏
2. 全nba最好嘅C rotation之一,48分鐘都有個正經C鎮守籃底、搶板同拆屋,Derrick Lively可能係聯盟第一嘅backup C,通常會派C去mark對手非空間點去pack the paint

最大弱點係對唔到5-out,5-out拉左牛中鋒出籃底,護框籃板優勢都無曬,同時暴露當值橫移問題,根本撐唔到Clutch Time比當值同榮叔發揮

西岸嘅5-out根本唔入流,大飛有Westbrook,雷有Giddey,塊有AG,狼有Gobert,所以牛出西部絕對有機。
佢轉咗打法 為隊波犧牲咗好多
又要做下dirty work
呢啲唔係stat度睇到
當年黑雷咁?
塊都以為新王朝,點知

連冠先再討論都唔遲
Brown好大機會攞哂FMVP+東決mvp
但係三陣都冇
真係 下年一個唔覺意譚啡爭位搞到不和就bye
唔少隊試過champ完就開始爭權爭位搞到散
Dirty Work=防守比人1步過?
塞班人有活力好多 2連冠唔難女3連就難
bos個陣最多keep埋下年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞