[4:0 定4:1 翻Boston] 2023-24 NBA季後賽討論區 (68)

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
牙擦蘇都垃圾
睇返過去十年既fmvp
成個final series表現都好dominant
唯一靠團隊贏波拎fmvp 已經數到落去2015年二姑
今年無論邊個拎fmvp 都同過去個5,6年有好大落差感
只可以講塞真係好強 今年成隊有幾個都拎得fmvp
Up 麥9
不如你講吓佢有咩勁
同MJ 打搶7
雖然我都唔like佢,但點到未去到垃圾級別呀
所以咪叫你講吓佢有咩勁
9秒8分屌打所有巨星
連mj都做唔到
哪怕當值防守差,小牛好明顯係唔夠offense
唔上當值,如果THJ又0分,小牛一場得返70-80分
要Mark到波塞70分左右先赢到,埸上仲有榮叔喎,你覺得現實咩
唔怪得t-mac都以為自己好勁
數多一年既話
有d似2014 spurs
Duncan Parker Kawhi都有資格拎
不過Kawhi守James加左好多分
被占哥完爆
點加分法?
miller po係幾勁. 有啲似jb 入po 會勁啲而且佢個升幅仲大啲,
同埋佢高階數據好過一堆as. 90年代已經有4成進攻射3又識draw foul,令佢 TS 過60%. 算早期高效籃球. 係嗰個時代佢都仲係有4成進攻射mid/long 2. 再魔球化啲應該會再勁啲.
咁有自信
尾嗰3場由頭2場9分場爆上29分 fg 77%, 20分 fg 58%, 22分 fg 70%.連贏3場 比佢都好合理
都3:0
數據或者場上表現勁但係冇乜榮譽
唔追個人獎又贏唔到既話 過多十幾年就會因為咁而講野冇乜大說服力
基本上冇咩榮譽都可以死左半
我印象中佢退役之後嘅形象唔同場上咁臭串 佢依家俾我感覺算humble
覆得保守啲又比人話soft
嚴格講 個陣重可以hold多年
加東岸都真係叫舒服
公鹿老化
76人個陣都唔知砌唔砌得成
除左KOBE 同SHAQ 有冇其他例子?
睇完今年真係明咩係好波不如好運
如果PG仲有想贏冠嘅心應該會去76 同埋佢workload會比大飛輕鬆少少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞