[4:0 定4:1 翻Boston] 2023-24 NBA季後賽討論區 (68)

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
尾段見到譚入樽個球以為佢已經lock左FMVP
點知掉轉又派下膠 又變返啡幫佢補籃 啡入中距
啡送兩犯趕走doncic
以前啲step 3 好smooth
如果今年真係champ到
下年搵條友打4號位做肉盾
比返JT 打SF就好啦
JT慘了打咗咁多年轉型又做到又大進步,但係就係唔夠穩而家仲俾自己老友過頭
當值而家嗰種留力攻仲過分過今年FOJ
差14年呀大佬
戰術考慮黎
同樣情況當值得分可唔可以抵消佢防守
可以 因為季後賽係巨星波
8犯foul out:Come on man, better than that.
取捨黎. 佢係咁打塞先咁勁. 唔係又返去睇佢關鍵時間表現咩.
普遍對待球星都係睇進攻先
不過結果話俾大家知唔可以
所以doncic可以贏掌聲 但牛要輸
今年應該無乜所謂啦
champ大過天
下年改善吓個下盤同3 pt先再追逐個人獎項啦
你以為啦 佢唔care fmvp
佢下半啲出手
咁嘅防守 入40分輸50分有咩用
睇rtg正好多 完爆譚
唔明有咩好用luka擋
譚係advance stats都睇唔出有咩勁
我覺得當值今輪啲防守都係唔太接受到. 但係nba 大勢都係攻大過守. 同埋牛而家攻問題大啲.今場當值坐一陣就倒哂個領先.
就好似Nick Young爆話2018年Curry game3之後入更衣室想喊一樣
又睇返之前All Star game,點會唔想爭獎
第日教啲細路打波:你得一隻手上場比人守死架
細路:FMVP都係得右手咋喎
Final前d人屌佢冇代表作 好廢之類
我係幫譚講野 因為證明過
但依家打得差就差架啦
以前30ppg pkayoff強勢反殺76依家都打唔到
掉轉來講一隻手都打爆你
講起下盤
對住榮叔嗰球低位單打最後要fade住射真係柒到
你有好隊友兜底就ok架啦
佢咁多年都係咁-打得順就獎勵下自己射3分
而通常都唔入既
今日頭3節順諗住會好d
點知第4節Udoka時期既魔球佢又上咗腦
明明早2 round都識背身mid range既
今年playoff之前我都仲撐緊譚的
嗰年KD都想讓比佢
成日都想check手感真係好柒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞