極客灣Geekerwan 屌打全香港tech YouTuber,有冇人反對

223 回覆
373 Like 86 Dislike

Karen + Pinky 只係字字鏗鏘嘅李春姬式讀spec機器,
無insight,無深入測試
影像reveiw支那一樣好多channel 有做
而且係多機橫評
仲會有針對不同場景嘅拍攝表現

https://youtu.be/1mW7ymxHy-8?si=EeE9YlQ_V-xcooGz

香港/外國都係好少有channel 做呢啲多機橫評

多數都係求其影啲sample 就算
好似5 6年前睇過一段片
講用2 3千蚊砌機打gta5
跟住d料勁雞 塊底版佢拎左去洗
好似係唔係呢個肥仔 因為段片幾深刻
我係話極客灣少做相機test啫
依度啲人唔得架
所有野都一定要係最好嗰個
唔係最好就等於無價值
係香港有IT底打工應該好搵過做YouTuber
你想踩邊個都可以
但係連登機台踩MKBHD 就點都有負皮
其實我唔明點解睇tech嘢要睇d 半桶水香港人講求其mkbhd linus 呢d 講得簡單易明又深入又唔會渣流灘
gamernexus 比人叫做 tech jesus 佢好撚詳細唔係d 重度tech 友都唔會睇佢d 嘢 連linus 都比佢抽擊過d 嘢唔準
香港嘅狗公絕對係全球最頂尖個批咩狗屎垃圾嘅女都會捧到變女神然後留埋d 濕鳩留言當d 女係佢哋gf 咁我係女都睇佢哋唔起
mkbhd 成日寸ios d 嘢andriod 有咗幾年都叫死撐咩
係女就唔睇tech嘢啦
廿年前睇《電腦愛好者》就已經覺得Pro過晒大部分當時嘅香港電腦雜誌
去晒英美加澳紐啦
最新查EK單野已經夠pro
不嬲都係咁
廣東話嘅觀眾群,其實頂盡只係700萬人,仲要呢700 萬人有幾多照睇其他channel
而大陸果d, 基本上target係大陸人口再加海外移民
基本上越高投入(技術,錢) 上分別就越大,香港做it youtuber基本上只可能係share 二手資訊加d個人經驗分享,搏你唔想聽蝗語或者英文,一係揾到個富豪無條件包你任試任玩囉
過多幾代廣東話都會好似潮洲話果d咁㗎啦
佢駁果下駁緊自己

叻極咪又係大陸狗
點解你覺得係馬拉新加坡人
因為井底之蛙港喱仲係覺得大陸人冇可能叻過佢哋
連登仲成日見到D柒碌話大陸人英文廢
無錢出國果D廢極都只係口音柒
出國浸過咸水既你話係BBC ABC都有人信
香港人果D I GO TO SCHOOL BY BUS哪來的自信

井底之蛙到
鍾文亮都吊打啦
鍾文亮成日有Apple獨家料, 係半個Apple employee
因為做橫評花費人力物力多,而且極易得罪廠商,要啲有實力嘅channel 先做得起
佢同testv我都鍾意睇
小米電動車嗰集笑到我pk
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞