極客灣Geekerwan 屌打全香港tech YouTuber,有冇人反對

223 回覆
373 Like 86 Dislike
咁Karen賣緊咩?
仲睇即刻彎
睇大陸tech一定要睇大波抑鬱大陸婆
https://m.youtube.com/watch?v=jY0DifYxG1Q
之前測自煮燃發u俾人温馨提示喎
香港tech YouTuber嗰個深圳Naomi Wu都屌打喇
歐美YouTuber 印象中無人有咁詳細拉到條power efficiency curve出黎
技術能力成本嚟講佢地一定高
但係佢地講電話點都會有d佢地獨有嘅bias,因為支那冇GMS,對apple嘅喜好會放大左,對支那牌子又會放大左

掂華偽基本上都碌柒
香港果班真係冇料扮四條
香港講車講Gadget 嘅9成都係背個Spec 畀你聽,加埋啲超主觀感受
最鐘意睇佢哋用垃圾砌部機出嚟
搵專業同業餘比
唔好撚玩啦
條條片都係黑色長袖,身型越黎越肥
再唔露真係搵鬼睇
香港基本上仲係停留喺以前雜誌個年代
只不過係由紙本去到影片
內容水平深度冇提升過 更加因為易做咗而下降
中國自媒體卷到咁誇張
就係因為啲讀稿員好快畀市場淘汰 女又多
香港嚟嚟去去個幾個讀稿、一般女
內容不外乎就左搵右搵砌出嚟 一啲insight 都冇
係有留意開tech 嘅人一早睇到 洗等你整合?
geeker 嘅知識香港唔係冇人有
但有都唔會同你做自媒體 搵唔到食
最後咪又係得班咸濕伯父 膚淺spec 撚係度養埋啲廢人
佢地好進取
呢D係規格外
唔care佢講乜總知就好撚正好撚好笑
講到咁專業 香港一般大眾無興趣
最緊要有冇依個功能 做唔做到依樣野 ok 有就買
細節方面 等自己中左伏咪再深入了解

香港搵個有料又肯拍片 都唔知有冇
百花齊放啫,香港唔叻做呢啲咁專嘅咪唔好做。

香港youtube市場狹窄就梗,但唔駛抬人哋,踩自己。
連登個位? 佢賣屎
某程度上都係啲觀眾養出嚟
冇女view數就低
有女就凈係識討論佢哋嘅身材樣貌

好似雞蛋妹咁
講嘢懶音多但比同類型嘅youtuber稍為靚啲
出親post講佢都圍繞住外貌唔係內容
一係就post除衫嗰張gif
久而久之根本唔使做得好都大把人睇
起馬幾有娛樂性

啲數據原理普通用家who fuckin cares?
連登唔可以引用支那人做嘅評測
班黃衛兵會撲出嚟咬鳩你
話支那人就是唔可信
印度佬鬼佬多數都係同腥港一樣讀spec
小寧子
廢就廢 有料你拍英文全世界都係受眾
香港八大一年大把engineering 去晒邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞