極客灣Geekerwan 屌打全香港tech YouTuber,有冇人反對

223 回覆
373 Like 86 Dislike
廢就廢啦 個撚個都係廣告從業員
淫紋真係靠淫紋上位
扮唔覺意咁露個淫紋出黎色誘d毒撚
心計重到……
香港嗰D只係讀稿員
Edwin H 誠實豆沙包系列 屌打呢班大陸仔
香港個D廣告推薦員黎
有人砌機都有奇怪習慣 俾人屌都唔改
推銷員
個個都係KOL儲左班人就覺得自己上左位
直接睇歐美啦~家陣唔識聽英文咩
有咩讀者咪有咩content creator
讀者對μarch冇興趣 佢都唔會延伸出去
大陸D女背後係有team專業毒撚認真研究完先比班女讀,唔同香港玩幾下就叫深入評測
大陸
先看 最全面最深入
極客灣 玩CPU GPU最多數據睇

外國
Linus tech tip lab 開左應該都深入好多
唔識,但我會睇字幕,再翻譯
廣東話淨睇Edwin,起碼夠on9有娛樂性

不過呢個係英國channel來,香港都係做唔到
咁樣比較香港youtuber唔公平喎,你睇下外國tech review仲廢,Unbox Therapy,MKBHD都係開箱講下好唔好用就完

每年出新iPhone MKBHD就最鍾意死撐咩iOS就係穩定,咩ecosystem,設計經得起考驗,冇嘢揾嘢嚟講基本上外國youtuber做apple product review再擦下ifan鞋先有最多view count
如果要聽spec 就會簡班女,大家都係讀,睇女好過睇仔
要認真少少就香港冇一個夠大陸班人嚟
雲飛未肥個時已經開始睇
H100都搵到幾張黎玩就知呢個channel背後係有d勢力啦
我好似係由咩係光追開始有睇佢地
內容深入過好多英文review型channel啦
最搞笑係review Huawei mate 60 pro 出張SoC電子顯微鏡圖, 同埋效能表等於兩三年前嘅同級產品

畀人逼到要收埋段片

其實成件事都好低能, 你出得嘅產品就預咗畀人 攞去電子顯微鏡研究下㗎啦, 收起段片好似其他人就好似唔會人研究咁樣
個個都讀數據
因為井底之蛙港喱仲係覺得大陸人冇可能叻過佢哋
其實好多大陸人做評測都好認真,又拆解又測試,訪問又高質。香港最多都係得日常工作review,讀數據就算啦
MKBHD近排好左架喇肯講下真實感受

Hardware野睇LTT笑下算
太圖表會悶到訓著
已經睇咗好耐
我諗唔使出動到極客灣都屌打全香港所謂Tech 嘅youtuber
Tech嚟講香港真係第四世界嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞