BBC質問以軍:「你們為什麼不在營救人質前通知哈馬斯?」 另外証實半島電視台記者參與關押人質

222 回覆
176 Like 16 Dislike
Pin this
因人廢言
因吱joke廢言
你真係龍門任搬

人地講緊溫和派果批人,
你就講美國佬(或者叫唔關以巴事嘅第三者,例如你同我)

問題係留喺自治區果批本身係溫和派嘅人有地利,佢地係可以暗中支援哈馬斯

而自治區政府做下樣,講要全境追捕,
問題係點解自治區無端端會有哈馬斯俾你拉先?
咪又係有人支持先放恐怖份子入去/自己加入囉

同埋本身記者/聯合國呢類機構入面工作嘅人都係普通文職平民,
連呢啲人都可以暗中同哈馬斯有連繫
咁已經證明到根本你講咩兩邊打生打死係唔現實

現實係雖然兩邊打生打死,
但共同敵人係以色列,
所以而家就算係溫和派果邊嘅人都會幫咗哈馬斯先,
到搞掂以色列先再內鬥都未遲(雖然佢地無乜可能能夠搞掂以色列)
叫佢開定冷氣等我嚟咩
你哋啲吱joke廢撚到
你太天馬行空,共同敵人以色列???

未失去耶路撒冷前佢哋的確係視以色列為共同敵人,自從投降玩自治後佢哋視哈馬斯係佢同以色列嘅共同敵人。

人哋投降後果幾十年最多對以色列掟石仔, 事後仲會主動帶路交人求平安。 對哈馬斯係互相清真寺內自殺式炸彈同互片,話哈馬斯先係佢哋生存大敵。

睇人哋做咗啲乜去決定,而唔係你鳩諗話佢背後一定係點而決定。

人哋投咗降呢幾十年嘅態度係喺全世界繼以色列外最用力打哈馬斯果個。

如果人哋咁都可以
“不能排除平民入面有人暗中支持哈馬斯”
所以視作哈馬斯一份子, 咁包含美國內 以及除以色列外所有
“不能排除平民入面有人暗中支持哈馬斯”
嘅國家按你定義都應該一拼當哈馬斯???

如果
同埋本身記者/聯合國呢類機構入面工作嘅人都係普通文職平民,
連呢啲人都可以暗中同哈馬斯有連繫
咁已經證明到根本你講咩兩邊打生打死係唔現實

咁係咪要因為果啲 英籍/美籍 普通文職平民都可以暗中同哈馬斯有連繫, 所以視埋佢哋嘅國籍來源國都係哈馬斯一份子??

你用平民支持嚟睇嘅話個範圍好大,差唔多包全球喎
香港都係
個個都去元朗站打人
最好死清光
首先
我會覺得你其實忽略咗開戰前同開戰後死咗咁多人,令你口中嘅溫和派都主戰呢個問題

其二係
我講嘅野都係事實,

事實係如果自治區入面全部都係你口中嘅“平民”,自治區政府就唔使追捕乜野哈馬斯,咁證明有平民已經暗中幫緊哈馬斯

事實係有半島記者同聯合國職員被人發現同哈馬斯有聯繫,
而呢班人本身亦只係平民(如果以巴一直無呢次開戰,佢地都仲會繼續做你口中嘅“溫和派”黎生,係開戰後佢地先去幫番“自己友”)

咁已經contradict晒你主張嘅恐怖分子同溫和派/平民分開嘅論點

而我個人意見係咁都係好合情合理嘅走向,
因為巴勒斯坦人最終目標唔係維持自治區,
而係復國,而且唔要一人一半,係全部都要

要唔流血咁全部都要係不可能,
所以邏輯上佢地支持哈馬斯先係合理

到復國後先到你所講嘅內鬥,呢個係之後嘅事
一見到你個首先就知道

你一直都覺得音樂節到而家西岸班友有份出手, FF 而忽略咗 連以色列都認定只有加沙 同哈馬斯先係敵人 同有出手果個。

西岸尤始至終都無 join game , 而且係即刻表示自願配合以色列喺西岸嘅任何行等以弥清白。

點解你咁中意張喺加沙嘅 “平民” 同喺 英國&美國嘅支持哈馬斯嘅平民 入 西岸數? 2邊都唔喺西岸,更加無西岸自治領嘅身份喎。

其實你知唔知2個地方實際隔咗幾遠㗎??
人哋中間係隔咗成個完整嘅以色列。

而且你其中個主張係
“其中一定有平民暗中支持哈馬斯”
所以要視成個政府等同支持哈馬斯。

按你例子連聯合國同記者都有,咁全世界有邊個國家100%無?
咁 係咪全部都要視為等同支持哈馬斯?
你FF 佢哋應該一致打完以色列再有鬥先合理係你 FF,而唔係現實。

現實係無論人哋過去果幾十年嘅行為, 定“國共合作” 嘅例子 都係強調緊 “先除內賊”。

國共都有喺2戰同日軍合作去打擊對家,甚至有停戰先合作打擊另一黨嘅協議解密咗出嚟。點解國共合作係有3次? 因為全部都係簽嚟等你鬆懈/吸引咗日軍火力 即刻撕約優先片對家。

人哋係致力打擊哈馬斯, 因為2邊互片嘅傷害仲怨口大過對對以色列。 你真係會同互相殺咗對方全家近親嘅堂兄弟優先合作對付殺咗你共同祖先& 吞咗你哋祖堂地嘅山賊?

唔係一定唔會出現, 但都唔可話一定會出現。邊有非黑即白? 連英/美國內都會有人支持俄羅斯/哈馬斯, 你憑乜嘢唔睇現實單靠 FF 下定論?
你下世投胎做何太呀加沙狗
今日死咗幾多隻巴勒畜
你誤會啦,我從來都無講過音樂節
你一直都覺得音樂節到而家西岸班友有份出手

我寫嘅係開戰後
我會覺得你其實忽略咗開戰前同開戰後死咗咁多人,令你口中嘅溫和派都主戰呢個問題

我意思唔係音樂節西岸有份
我意思係音樂節係哈馬斯搞出黎

開戰後好多加沙人死咗,
雖然本身內部有派系鬥爭,
但西岸人咁多同胞死亡,佢地都會支持哈馬斯去報仇
證據就係西岸自治區政府要追捕哈馬斯,
如果本身自治區內無,又何來追捕?

個情況就如同啲人在歐美嘅巴勒斯坦人,
喺開戰後都覺得哈馬斯殺以色列人無問題一樣,
西岸嘅你口中嘅人同戰場距離咁近,感覺只會更強烈

我會覺得呢啲時間你仲分咩平民溫和派係好撚傻仔,
去到復國呢啲鬥拳頭大嘅時間,
唔會有咩中間派/平民溫和派,
巴勒斯坦人幫返“唔同派系嘅自己友”都係合乎佢地要霸番全蠃土地嘅復國目標
會唔會唔睇現實嘅人係你呀

事實係有半島記者同聯合國職員被人發現同哈馬斯有聯繫,

事實就係西岸自治區政府話要追捕哈馬斯,
如果本身自治區內無,又何來追捕?
低能記者, 弱智
有哈馬斯,而且自治政府視為非法組織予以追捕。
所以??

係咪全世界有哈馬斯黨人出現過嘅國家都當係哈馬斯支持者先?

人哋係全世界內唯一積極同以色列合作追捕哈馬斯果個嚟
咁咪就係因為人哋係全世界內唯一最多哈馬斯嘅國家囉

又唔見冰島走去追捕,人地無咪唔駛追捕囉
都傻傻地
傻鳩,哈馬斯成員隨住難民潮一早遍佈歐美啦。

一早有新聞報美國國內都有哈馬斯成員,仲要係高層喎。報埋有美國資產, 咁都無追捕又點計?
所以咪係有行動力同無行動力嘅分別
我上面都有講
地利令佢地可以暗中支援哈馬斯
其實由頭到尾都係以色列霸地復國,班奶以豬仲要惡人先告狀
師兄講出重點,根本係邊度出世冇得揀
你又唔做吱joke喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞