BBC質問以軍:「你們為什麼不在營救人質前通知哈馬斯?」 另外証實半島電視台記者參與關押人質

222 回覆
176 Like 16 Dislike
@自由之子
你啲哎呀老竇無咗件肉便器喎臭閪蚑那賤蛆
哎唷你老豆習近平呢肉便器喎臭閪蚑那賤蛆
如果以軍真係事先通知 內容會唔會係咁
以:喂 唔該我搵哈馬斯
哈:我係有咩樹?
以:我哋諗住今日晏晝5點過嚟攞人 你哋有冇喺度?
哈:5點?ok冇問題 我哋去準備吓
以:ok 咁晏啲見 不見不散

Cut線後
哈:
你啲哈馬斯哎呀老竇:我件肉便器呀

俾哈馬斯捉走嘅以中混血女仔終於被救咗出嚟
https://lih.kg/3714736
加沙全部都係恐怖分子
何來平民
隔離國家唔會幫佢地班癡線既,包括第一時間就 block 邊境既埃及同埋黎巴嫩仲有約旦,全部都係穆斯林國家
識玩一定作滅Q 咗哈馬斯, 然後揾聽教聽話嘅西岸巴人政府做管理。

自己好似插手西岸咁繼續監控式插手
d撐巴賤種即刻唔敢入黎講歷史
算撚數啦,連登班五毛係接左order幫中共既盟友Hamas洗地
唔會入嚟留言
哎唷你老豆肉便器啲臭閪蚑那賤蛆呢
淨係搵人嗌交避話題
仲要個個月俾錢BBC先激氣
加沙人嘅命先係命
點解唔係以牙還牙以眼還眼,要10倍奉還?
五毛account:佢地成班平民

有無諗過點解隔離啲muslim國家連平民唔肯收容
難啲
而家變成咁唔係你就我亡
所以先有#1連該國記者都幫哈馬斯嘅情況
收嗲啦你件傻西吱吱toy
原來已經打左8個月
小夫, 我要進來了
的確係咁 最好報警 你唔還手就係佢襲擊你 你還手就毆鬥告兩邊

你唔識分哈馬斯同西岸巴人自治組織??
二者分別大概係東德共產政府同西德自治政府。

我咪話滅Q咗哈馬斯,然後同已經交俾治得貼貼伏伏嘅西岸巴人自治政府管理加沙。

你要知聯合國憲章並不禁止殲滅敵對政府 (美國打薩達武); 容許佔領國臨時託管(美軍駐伊拉克有聯合國託管承認),但禁止透過任何戰爭行為吞拼領土 (美國成立垃圾嘅伊拉克自治政府而唔可以直接無限託管)。

所以以色列識玩一定揾自己友嘅巴人去管, 而自己武力撐腰個親自己嘅巴人政府打擊哈馬斯殘黨。

唔識玩嘅話,美國都好難盲撐。公開吞拼嘅話就算成功搲爛美國塊臉,都要永絕於聯合國。
個記者應該要去睇返當年菲律賓軍警點樣「救人」
點解個混血兒阿媽患岩都咁開心?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞