BBC質問以軍:「你們為什麼不在營救人質前通知哈馬斯?」 另外証實半島電視台記者參與關押人質

222 回覆
176 Like 16 Dislike
殺左個巴勒斯坦假記者,然後就會有巴勒斯坦人出黎話有記者無故犧牲
根本多舊魚,呢場根本係雙方仇殺嚟,講乜嘢道德打仗唔係你死就我死啦,一係就好似中共同印度咁,唔俾帶槍巡邏邊境,咁就冇事啦。
證明禁止死黑記係做得啱
吓?

西岸個政府係講緊:
我的確係想 river to sea, 不過以色列大佬點話點好。

以色列大佬不如放多2條通道俾我連埋啲西岸自治區先好唔好?

法塔赫因為加沙多票所以選輸咗, 不過同 哈馬斯本身都係直接開拖咁打。 唔係以色列食咗佢哋中間啲為,佢2個本身都打到傻。

法塔赫自從無咗耶路撒冷後,已經投降咗以色列。 西岸都只係要求以色列逐步放返俾佢哋自治, 以色列唔點頭佢係除咗吹水都唔敢自己陏果種。
以牙還牙對於施害者黎講犯罪成本黎講太低, 根本起唔到阻嚇作用, 而且以色列人條命矜貴過班蛔畜咁多, 10倍直程係太少
佢就係驚無美國軍火,之前先因為咁焗住交人祭旗。

本身係打算
“你哋無錯!! 執法係唔會犯錯嘅”

以色列唔似俄咁頂到西方軍援對家,佢係要靠美國軍援。連三斤釘都無,學條毛咩

你試吓南韓一句
“驚閪咩
俄羅斯都係咁”
然後主動進攻北韓?

3叔都即刻成為歷史
當日佢地係音樂會強姦肢解, 捉到並且證實係哈馬斯份子應該要虐殺返佢地
咁你都識講佢想river to sea,
咁以色列點會想放通道俾佢

有人同你講,我係想殺你全家不過我無能力,
麻煩你開你屋企門俾我過路咁樣?
呢家世界警察企你嗰邊

人哋無主張佢殺以色列全家喎

人哋呢幾十年一直係講:
”我主張應該 river to sea,因為憲法寫咗。不過以色列大佬點話點好,有咩嘢我改”

“西岸大佬話俾我哋自治,如果大佬啲警察可以有啲信心唔咁頻繁進入就好啦”

“大佬不如開多幾條西岸通道俾我哋方便管理各自治區,唔使你咁粗勞”

西岸係自從無咗耶路撒冷後已經認咗死狗, 最嚴厲對抗果吓都只係
“嚴正譴責以色列軍警進入耶路撒冷清真寺,希望以色列尊重承諾的大清真寺自治權”

“大佬下次唔好啦,唔該” 咁嘅 level
你要知道 巴勒斯坦都有分 激進派(哈馬斯)
同 温和派 (投降派/法塔赫)。

法塔赫主政時係差啲同以色列達成永久和約果個,最後因為以色列總理俾以色列自己嘅極端組織刺殺而告吹。

法塔赫係同哈馬斯打到7彩果隻, 佢哋稱呼加沙嘅哈馬斯係反巴勒斯坦政府嘅叛軍。(雖然佢哋因為人少其實係選輸咗果個)

你試下加沙同西岸中間嘅以色列退開個窿出嚟?
佢2個即刻喺以色陷圍下互片(當年以色列開放出入時,佢哋分別坐飛機去西岸 & 加沙都互片過。西岸法塔赫贏、加沙哈那斯贏)
耶撚:攞埋第二邊面俾佢摑
天真過張伯倫
你都未明我講乜
你講呢堆野喺哈馬斯未去音樂節捉人質,以巴未開戰時講就得

而家打到咁
支持溫和派果批人都想哈馬斯贏啦
你都未明我講乜
你講呢堆野喺哈馬斯未去音樂節捉人質,以巴未開戰時講就得

而家打到咁
支持溫和派果批人都想哈馬斯贏啦
不過老實講法塔赫嗰陣就算俾佢搞得成
我諗隔幾年養精蓄銳之後 佢哋又會打以色列
嗰陣時個記者問領導人阿拉法特 覺唔覺得同以色列簽呢個和約係等於背叛咗巴勒斯坦人
佢就同記者講咗句 仲記唔記得侯代比亞?
(侯代比亞和約
628年穆罕默德同麥加古萊什貴族簽訂嘅和約
講好咗休戰10年 點知佢就等人哋放鬆警戒
喺630年 先過咗兩年就率領軍隊去打鳩人哋
食撚埋麥加
由此可見同佢哋講信用係冇用
佢哋嘅教義係容許佢哋為達到目的去欺騙敵人
咁你快啲block佢,唔block死全家,我仲要笑你所以唔block你住
英國真係史上最廢國家之一 抵佢變印回第三世界國家
咁你講吓有咩解決方向
都已經唔係方案
你呢啲白痴叫你講方案直頭冇可能
哈馬斯入界姦淫擄掠嗰陣都無通知
(贏咗圍內再打生打死係後話)
有機會㗎

不過唔可以單單因為有機會就滅咗人,唔係人哋咪又係可以用相同借口吞拼弱國。

所以係俾機會你犯錯, 唔犯無事;一犯就應該好似對哈馬斯咁滅9佢,之後自己揀個啱心水嘅代理人。
我之前同個香港左膠嘈過
發現條友連西岸係咩都唔知
以色列有3成人口係阿拉伯人又唔知

佢真係以為以色列得猶太人
佢哋齋想,但從來無行動去支持哈馬斯喎

你 FF = 同強姦犯同罪?

人哋而家係睇戲最爽。 哈馬斯係佢哋明面頭號敵人,而以色列係打到佢哋唔敢反抗果個。

人哋應該係以色列以外,第2個最想哈馬斯死絕嘅人。
原來有班撚屌連以色列入面有好多 阿拉伯裔以色列人都唔知

咁班友一定唔知極端猶太教 同傳統意義上嘅 世俗太人都勢成水火,以為猶太人全部親如一家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞