[本地足球] 2023/24 港超聯、亞冠及香港隊討論區 (272)

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
其實郭崇毅澳州出世
5歲嚟香港 13歲去英國讀書
高中喺英國踢Boreham Wood FC嘅青年軍 (東方之前送去法國嗰個陳恆亮而家都踢緊)

梁祐維就16歲去葡萄牙

pinto只係細郭崇毅一歲多啲去英國 不過喺英國第二年就入到保頓
泰一浸咁耐職業隊青訓都無料到
郭老師隊boreham wood係業餘隊就唔計啦
理解伍健反轉豬肚唔志在少少人情味

但做壞規矩,可能影響其他港超會都少咗外援來港意欲
擺明驚D外援流去其他港超隊
唔好啦咁難用
唔好意思呀我地for the good of Hong Kong
泰一本身打中堅但唔夠高 被逼打閘打防中 嚴啟倬懷疑都係咁搞到咁廢
所以余煒廉發展到而家呢個位算有料到
佢有決心17歲脫離傑志青訓 撞正大埔降班打咗一年甲組正選中堅
上超又好彩撞正元朗打三中堅
柏金遜咪又係解完約先過嚟
安達臣一早已經同佢 ig 互 fol
喺3月嗰陣已經有 like 佢啲 post
睇返其他潛在入籍佢都冇咁做

相信係有得申請 唔理係走罅嘅方式定咩特例都好
純粹好初步嘅話 佢當初唔會咁同明報記者講啦
似係特事特辦
霍生點會比呢件事柒
首位港人踢英超 說好香港故事
啲美職佬都可以不理
講緊英超Level
東亞都唔多人踢到英超
一定搶人才
嚴啟倬個frd張唔識寫倫呢,連u隊都冇點見佢
仲有幾多pinto同harrison呢啲潛在人選 砌砌下可以砌隊u23出黎
夏利神 天樂拎到passport
一世唔反霍狗了
Harrison 攞得切passport
2027 亞洲杯真係有機
藍翼軍團🇹🇼目前待歸化名單
前鋒CF
TAIPEI VIKINGS 海地🇭🇹斑奇(待內政部及戶政事務所核發身分證
中場CM
臺灣石虎足球會
日本🇯🇵山崎直之
後衛DF
新北航源FC
薩爾瓦多🇸🇻威廉(跑流程中)

這些強援未來全部進入國家隊,我們成人國家隊水平跟檔次會提升成亞洲第二第一檔次球隊,安以恩搭配斑奇這個進球紀錄大賽要開始

呢堆入埋籍頂多咪升到去三線頭
呢個讀書為主啦 ib狀元讀ucla
ucla呢啲名校佢又唔會夠班入校隊
不過都叫仲有踢波
美國大學有樣嘢叫Club Soccer俾啲入唔到校隊or唔想入校隊嘅人
一樣有聯賽 全國盃賽嗰啲
https://www.instagram.com/p/C8CeOJqoxLh/

taitinghonggg

Thanks for all the support and care over the past two years (especially the fans, you guys are amazing 🙏) @thedragons.sspfc @ssp_fanclub_hk

Words cannot describe how grateful and proud I am to be in Sham Shui Po, and I‘m sure we will meet again soon!

Ciao, amigos!

Thanks @jack.8th , @moonlight__ing , @clicksimages , @_nk17_ for capturing the moment🙌
全部喺台灣踢,可以提升到兩班咪傻啦
印尼全部入籍喺歐洲踢先升到一班
keller 米高 pinto/timmy
harrison
天樂 慈英
一 曾以行 葉卓文 tim chow
伍瑋謙

呢隊u23拎唔拎到港超頭3位 中堅果到最缺人
司徒教?
有文文仲唔夠?
後面四個書生身形
盧卡斯(唔撚郁)一個都搞掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞