[本地足球] 2023/24 港超聯、亞冠及香港隊討論區 (272)

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
排有心人後面啦 不過佢都常規頭三
係u20 港隊
唔會話南華冇號召力
但唔升返上嚟真係講經咩
左閘蕭子朗幾好22歲有左腳,上超聯應該有得踢
今日睇落 存在感幾高下
而家實際上都係架啦, 得返個名渣ma
南華籃球都開始沒落 足籃都唔掂 真係咪學人叫咩體育會 剩係識開班cap水
今日都有叫佢試下上超
唔係不嬲都係㗎咩 ?
想升就升, 想降就降㗎啦
足總杯都分2個
咁而家名義上rulebook都有升降班ge
港超成立後港甲踢咗10屆
未計今年同covid腰斬咗兩屆
得 15-16 大埔 18-19 愉園 20-21 港會係聯賽冠軍而且肯升班
港超包圍果d唔係叫降班而係散班 港甲冠軍果d又唔肯升班
點定義散班同降班?
飛馬元朗果D算散定降?
港甲肯課下金就有盃拎
港超你俾多兩三倍錢隨都大機會排尾幾
仲要俾人話垃圾唔好踢港超
宜家講緊百年老字號南華 其他果d明嘅
不如將港超改名做港職, 港甲乙丙就改做港業甲乙丙算啦
北京時間6月9日,國足繼續訓練,準備對抗韓國隊的生死戰。總教練伊萬科維奇為球員們加油鼓勁,告訴他們不要害怕對手。

國足打平韓國就能出線,但對手的實力確實很強,我們真的沒有從客場拿分的把握,而國腳們對此恐怕也是非常清楚。

伊萬可能是擔心球員們的心理受到影響,在今天的訓練之前特意召集全隊喊話。

他說:「有什麼可怕的?我們幾千年的歷史都是戰鬥的歷史,我們從事的運動是最美好的運動:越踢越健康,越踢越有錢。運動不可能總是一帆風順,關鍵是要沿著正確的方向。

https://www.163.com/dy/article/J490GM860553AOVQ.html
眼見隔離香港金牛都玩左一年 搞得幾有聲有色 真係值得學下
澳門代表隊對陣台中Futuro足球隊,台中Futuro 上下半場各入一球,最終以二比零擊敗澳門。
澳門今仗排出四三三陣式有多名新球員出戰,首發陣容門將何文輝,後防左至右葉陽、高俊、域陀、黃傑煒,中場歐智健、茹海嘉、楊力衡,前鋒李政霖、彭梓亨以及隊長艾美達。開賽初段澳門比較慢熱主要以防守為主,22分鐘台中Futuro 長傳突破防線單刀射入,台中領先一比零。其後澳門隊連番反擊,葉陽傳中艾美達頭槌被擋出,歐智健遠射偏出,半場落後一比零。下半場澳門隊換入多名球員,馮智恆、張浩賢、李敬斌、徐崚峰和吳鏵景入替。半場落後的澳門隊急起直追,艾美達連番攻門未能得手。下半場二十四分鐘,台中Futuro獲得罰球直射破網,將比分拉開至二比零。尾段換入李文迪、周龍康、吳子豪加強攻勢,惜未能打破對方大門,最終二比零結束比賽。
去咗英國讀完中學返嚟
以前youtube有佢喺香港踢嘅球王片
而家private曬了
下次去搵村超友賽
拎住南華個名上嚟個個就有期望
一陣踢得差少少都俾人屌
何況本地球員個pool少
分分鐘要上半版其中一隊收皮先可以有足夠夠班球員
如果唔係就要搵啲充數球員踢就得啖笑
Lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞