長江2期同恒基美利道棟野諗住點散貨?

158 回覆
96 Like 9 Dislike
1) 無可能。你一日要賺錢你面果筆就一定要係大數。基金會係比你守財用,無得用黎賺大錢。
2) d錢收埋係基金會,同你資產縮水後會變負資產,係無衝突。
佢唔明面數宜家俾幾棟樓鎖死左咁多年
係會好影響個現金流

基金會係唔可能直接注資落去

有兩個玩法
跟大劉玩財技自己高息借錢俾間公司(cap小股東水
新世紀永續債 唔夠錢就賣k11隔離啲樓去頂個利息

黎緊睇佢地用乜方法就知邊個高手邊個低手

上面啲人重係到笑話個底好厚
其實知唔知實質操作係點

黎緊既動作會影響到成個樓市股市前景
再影響投資者信心同老細炒幾多人

9up個底有幾千億唔量化指標你話佢有十個amazon 市值都得
恆基
新紅基
港鐵
中銀
自己私人荷包借錢比上市公司都影響現金流?有咩咪叫停唔還錢比自己,恒地4叔揸7成股票,股價低又可以玩私有化,大把財技佢揀,幾百億咪同利奧坊,必嘉坊加埋新界d地既規模,輸晒都係蝕十年股息,一陣玩特別股息大法就吸返黎。
仲有李嘉誠基金會成日同長和joint venture 做海外收購,李家早幾年由33.3%一野會基金會玩財技變差唔多50%持股,維港投資zoom Facebook撥晒落去基金會。
背景唔同
當年四叔被稱為亞洲股王
年紀又大

傳出嚟講到遺願咁
你想要老豆身家會唔會同佢講貴
分少你嗰份夠買有找啦
你事後孔明咁去睇 咁緊係

事實上,2017 係中國歌舞昇平既一年
之後要去到2018 先有中美貿易戰
2020先有武肺封城
之後唔洗講

2017 大家預測個項目有正回報 都正常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞