長江2期同恒基美利道棟野諗住點散貨?

158 回覆
96 Like 9 Dislike
其實細仔比人扔左返大陸,大仔管香港
不過大陸條數比香港細好多,細仔會唔會唔開心

誠哥就高章好多,生意比鉅哥,錢就比哂Richard,兩兄弟應該覺得公平啲
呢兩個都大把錢,咪由佢擺,你擔心下自己份工保唔保得住好過啦
500億。。印都印唔切
ifc 都就黎吉啦
炒樓既人貪既會唔會係租金回報
新地同舊世界又冇高價搶地?
HKD vs USD
股價黎ja, 佢兩老收左幾十年股息, 果度成千億都黎, 再投資幾倍代左啦
+X Facebook未上市就有股份, 依加市價都過百億美金
4叔又成千億港紙美債, 過萬個美國物業
有錢佬底果浸永遠無人知, 全球富豪榜特登唔計底果浸, 等你以為得咁少
貴價投地,真正對手根本唔係長實,當年幾多內房嚟搶嘢
真,波叔個仔都仲未訓街,你就知有排都未到李氏出事
調轉左,係大仔比人扔左返大陸,細仔管香港
SOR, 咁大仔會唔會好唔順超
恒基係香港同大陸生意簡直蚊同牛比
商廈由已故建築女王Zaha Hadid的事務所設計,大廈外形採用弧形曲線設計,並以洋紫荊含苞待放的形態作為設計靈感,形容為「被捆綁起來的金屬氣球」,建築成本高達4億美元(約31.2億港元)。大廈22樓設有緩跑徑的空中花園,但不對外開放。而頂樓更設玻璃天幕大型宴會廳,可舉辦公司活動及婚宴。
估值139億, 溢價都大

【星島日報報道】中環美利道商業地皮今日招標,並在5月12日截標,該地盤面積約3.1萬方呎,最低及最高的樓面面積分別為27.9萬方呎及46.5萬方呎,市場料地價可達139.5億元。中原地產測量師張競達表示,美利道地皮坐落於中環核心商業區地段,現址為美利道多層停車場大廈,鄰近美國銀行中心、力寶中心、和記大廈等,附近極少有大型商業地供應,具有一定發展潛力,將可建成頂尖的甲級商廈。地皮亦鄰近港鐵站,交通方便。中環美利道地皮每方呎樓面地價料約30000元,地價高達139.5億元。

地王上周截標,接獲8份標書,除中標者,其他參與入標者包括長實、九龍倉、新地、恒隆、中渝置地等,另世茂房地產夥新世界及信置入標。換言之,恒地今次以天價奪地,除了打低幾大龍頭地產商,更打低近年活躍於市場出手「豪氣」的中資發展商。

原文網址: 恒地擊敗中資、長實、新地等財團 232億奪中環美利道商業地王 | 香港01 https://www.hk01.com/article/91133?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral
講緊美金定港紙
見襯同類嘅post都好想笑
連登仔擔心香港富豪會蝕錢
就算佢哋蝕到破產 啲錢都唔會係你袋啦
香港夜影有幾多張係影到ICC
絕大部份都係中環
IFC >>>>>>>>>ICC
外國會好似香港咁易搵錢?
睇好多人講話中環中心其實賣平左
如果再遲少少賣可以再賣多幾十億
皇帝唔急太監急
4 叔美國有過萬物業?
呢幢嘢閒置50年都唔會驚
唔好玩喇, 佢地兩個加埋都冇一千億港紙/美金?
人地old money 左四十幾年既級數你真係覺得得咁少?
70年代就係美國買落啦
香港過百億班old money都大把物業,何況4叔咁頂級
話晒做過世界排第3富豪
擺明專登凋空等杜拜王子嚟開家族辦公室啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞