長江2期同恒基美利道棟野諗住點散貨?

158 回覆
96 Like 9 Dislike
又係呢條中意女
can’t agree more
吓,香港喺中國管,遲早要跟中國果套啦

冇諗過早咁多到
地產商走唔切
1996年10月,末代港督彭定康發表任內最後一份施政報告,他在最後一章提到對香港回歸後的憂慮,他說:「我感到憂慮的,不是香港的自主權會被北京剝奪,而是這項權利會一點一滴地斷送在香港某些人手裡。」

96年提撚咗,係啲無政治智慧既人唔信有政治智慧既人講既嘢

蠢唔緊要,無相關知識都唔緊要,直接聽啲叻人講,明知自己蠢同無相關知識,都唔聽啲叻人講,咪抵死囉
中共就係唔想大部份地產商走得切
長實有投,但無諗過恒基會天價搶
講真就算CKC2出租率差,至少佢塊地唔係天價搶
就係話佢一早冇同其他人天價搶地
長實不嬲都計到盡點會天價搶
本身長實係想天橋串埋CKC123咁發展

點知果班有情義結既友仔唔睇價錢要拎黎做HQ
搵埋知名建築設計

大仔重建本身遲過美利道,特意用超快工字鐵上螺絲疊上去
等美利道未平頂就封左個海景唔知係咪風水野黎

連企係頂樓望丁屎咁多海景既機會都無
四叔同誠哥副身家要敗,都要敗3-4代,連登仔唔使幻想有生之年會見到佢地家族衰變,比心機返工好過喇
幅地投到咪錦上添花發大嚟搞, 投唔到自己重建一樣有海景
真係唔洗天價投
當年19 你班大孖沙肯企出來幫香港人 今日都未必咁蝕咁多 (計埋股價插水)
再早d 誠哥帶頭叫人唔好投689 已經聞到味
點幫呀
200萬人遊行都搞唔掂啦
你諗太多 要敗好快敗曬
中環兩塊地都過千億

香港首富排行榜李嘉誠350億
4叔310億
俾多幾倍都係清袋
到佢過身再兩個對半分 10倍身家都唔夠輸
教老豆屌閪
之前話全港空置寫字樓面積定於8幢IFC/5幢ICC

咁呢2幢加埋既空置面積都應該差唔多有1幢IFC
呢個真係金句
李澤鉅直言:「我不能說我阻檔任何人,因為這是我們的地盤。」他表示,和記大廈一直存在,「我不認為其他周遭項目會覺得自己有海景。」

不過我有做archi既朋友講CKC1同IFC係同一個設計師
2017年年中投地,佢地又估唔到既
陳同佳案都係2018年發生
總投資300億都有
點知比誠哥遮哂個海景,笑死
真係唔識既俾你嚇死 識既俾你笑死
其實唔係話估唔估到

咁樣天價投幅地再起商廈出租

幾耐先到回本

明明自己拎住咁大個本錢,全世界又咁多地方可以投資。

仲要留响香港咁樣塘水滾塘魚其實都好不智
如果當年鉅哥投到,今日佢就大蟹,兩棟蟹左既ckc
想知當年長實投地出價幾多
佢地身家個銀碼 應該係美金?
唔識又衝出黎柒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞