而家有人著到咁樣上飛機

749 回覆
1220 Like 46 Dislike
賤乜鳩 我覺得幾好
啲撚樣買野買撚到放埋人地個位

搞到人改呢啲rule出來

我幾肯定依家上落機一定快左好撚多
特別係日本
hx啲人話好多delay 同cancel
hb航線太少
mm就嘥鳩氣啦
垃圾airline梗係有垃圾客
有講錯咩?
窮咪去搵錢
想玩咪搭巴士返大陸玩
學咩人搭飛機
窮閪客會有錢坐cx nh jal?
有啲仆街撚屌又要驚污糟唔肯放背囊落櫈底
放rack又放得閪好地地唔撚得係要打橫打斜擺
本來夠位都變無位
自封為高等既人都唔高等得去邊
吊帶背心
香港人近百年來都係推崇"醒目仔"同"走精面"
唔關移唔移民事啦
垃圾UO 真係你座埋我個份
係諗唔到間垃圾都有打手
肥婆再著件呢啲裝貨隨時超重墜機
如果係正常好多單丁客要打散啲兩人or 三人客我覺得無乜問題
但特登打散黎賺錢就仆街啲囉
仲撚好,反正我唔坐廉航
所以UO個定位其實係做呢班垃圾客
幾十蚊都唔肯俾
佢地點會補多幾百搭CX NH JL
班乞衣屌完咪又係搭返我
還好啦 同你比都仲差d 好難賤種過你
其實歐洲廉航 e.g. ryanair 都係平plan一個袋,貴plan一個袋+一個細gip上機。我試過買平plan拿左一個背囊+一個膠袋上機,有唔少人都係咁,都通常空姐見你唔跨張,都唔會捉。當然唔係人人都係咁,有唔少人好守規矩,成件事都令我諗起黃子華講既

面斥不雅
如果樣樣都要搞條例既,咁就唔好睇啦
條例點寫好呢,隨身物品唔可以重過5kg? 咁即係上機前要好似打拳咁過磅wor,隨曬所有衫磅一次,著番衫又磅一次? 咁搞廉航要請多一倍人手都未必夠。都係個句,你用外國個套放係支拿香港,今時今日已經唔會再work,因為好多香港人都已經唔係香港人啦
全世界都係乘客同廉航鬥法嫁啦,外國都會突登出D袋去fit D 廉航rules,唔知點解係香港人特別睇唔起人
呢啲撚屌累街坊
#583果啲賤種
其實新嘅凳反而係 default 左挨後少少
唔再係以前啲凳咁 default 為直筆甩,要禁掣先可以挨後
係,台灣嗰面啲 forum 反而係屌啲唔俾人挨後嘅乘客係自私撚。
呢期間間航空公司都賺大錢,何必賺到盡。
根本唔係policy問題 uo之前都寫明1件hand carry
間間公司個policy都係咁 係uo d人唔知點解咁鬆成日放行
你落order叫d員工揸正黎做嚴正執行已經解決到問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞