台灣真正科技大國

352 回覆
441 Like 30 Dislike
抄襲王
打你老母造
波台手腳幾時都咁有國際視野
陳易希

唔好咁惡啦 佢識字嘅話會好唔開心㗎
嗰條傻鳩就縮埋啦,攞幾個名出黎就以為好威點有佢嗰炸名有幾件就係科技園入邊呃津貼同磁撚線冇分別
台灣科技幾好都係無用,我哋香港人英文勁過台灣人係改變唔到事實
咁都有得打飛機
服撚左你
睇下政府用咩window version 就知IT 係咁先

seafood 對任何新野:
「用得幾好 唔需要改」
「改左無人用 無人學得識」
「無錢用新野」
地富反壞右
黑五類
咪又係中國
用錢買晒你啲晶片
咁台灣都要係民主先企到去美國嗰邊
最撚慘而家班後生中又唔掂,英又piece of shit,日撚日睇埋白兵呢啲垃圾農場文,再唔係就聽埋人渣陶、老燒、細良呢班老千嘅陰謀論時事分析,一副眾人皆醉我獨醒,實際只係一隻豬髧兜嘅連登毒撚
80年代香港人在加拿大整ATI Technologies
後AMD食埋ATI
香港人都有機發陽AI
只不過乏NVIDIA老黄眼界
https://en.wikipedia.org/wiki/ATI_Technologies
香港Deep State
engineering台灣最top嘅大學可能真係會好過香港嘅
其他冇可能囉
醫科商科外語方面台灣只要一直用中文讀大學一直都唔會好過香港
呢條友仲癲𨶙過老鳳
https://lih.kg/3312017

條友不嬲人格分裂
萬般皆下品,唯有science同engineering高
如果一科要帶領人類文明進步先叫做「有用」嘅話咁全港大半大學programme都應該摺咗佢啦
大家唔好讀medic,讀就讀biomed
反正救人帶領唔到人類文明進步,發明新藥/新技術先得
千祈唔好做井底之蛙,香港以前有優勢,但過去廿年不作為,乜嘢都畀人過晒啦
你完全冇講到台灣大學點解好過香港喎
認受性嚟講香港啲大學嘅商科醫科喺英美澳都仲係高過台灣嘅大學
你見有人hku hkust畢業入到美國ifirm做,有冇見過台灣人入去?
台灣醫科係半中半英咁教法,你覺得佢哋去到英美執業會好得過香港啲醫科生?
一句「過去廿年不作為,乜嘢都畀人過晒啦」就全盤否定香港嘅成就,你都起碼比啲例子話點解台灣大學全方面好過香港啲大學吖
除咗最強黃c 誠哥
晶片大國就話姐, 技術方面美中人才多好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞