安察洛堤勁啲定哥迪奧拿?

247 回覆
700 Like 185 Dislike
哥狗唔似會教意 法甲

安76 嗰陣意甲全盛時期就話有挑戰性 吸引力去教啫
佢同皇馬真係天作之合
係上市公司做緊ceo邊個會去港資startup到返工證明自己
哥狗似係同施丹一樣吼撚住個國家隊帥位好耐
On9 咁計熱刺季初都榜首啦
咁澳普係咪好勁
年年阿仙奴都排第一
唔怪班芝娃娃咁惡
但哥狗加泰應該唔會教西班牙

同埋佢嗰套要長時間build up,國家隊未必啱佢
施丹就係,而家法國全盛
但哥帥會唔會想而家教西班牙呀
告魯夫點會有理論但實踐唔到呀?佢做領隊/教練隊巴塞屈到仆街,西甲4連霸+歐冠杯冠軍,皇馬完全冇得打

唔知就唔好鳩up

上面位ching個reply係講緊告魯夫對足球戰術個影響都好大,但到今時今日咪又係冇乜人講,所以後世都係睇捧幾多盃,唔係咁睇戰術影響。

但唔係話告魯夫空有理論但實踐唔到呀
要點定義
講捧杯嘅話可能肥安五個歐聯會贏

但勁嘅領隊包唔包埋對足球影響力?
如果講影響力咁哥迪奧拿會勁啲

即係告魯夫做領隊都係帶過一次夢之隊拎歐聯
但對後世影響力,到佢死咗個刻個個都吹奏
成就大過晒啲獎盃獵人
肥安話你知,踢波最重要都係送個波入網,左撥右撥無撚用
第一次帶皇馬都唔係如魚得水啦,一直贏唔到西甲被人炒 (雖然贏咗次歐聯)
米蘭變老人院關76咩事??
係貝老0405年退出政壇後減少投入, 舊班底變老, 新人質素有限, 自然就成老人院.
米蘭99-02果幾年投資好癲: Sheva, 雷哥, 大恩, 尼斯達全部都係3千萬級別以上, 仲有派路, 西多, 卡卡...
事實上, 76 响02年接手果隊米蘭已經係歐洲全明星隊.
03年開始已經連無2千萬以上新人加入.
06-09年舊班底一年老過一年既情況下, 都可以攞到07年歐冠, 已經係超晒標.
咁米蘭威煌果陣
你會歸功安76帶得好既功勞
定係班主肯投資?
on76時期嘅AC 勁到仆街,佢如果唔係遇上對利下半場嘅世紀假波,淨係係AC都拎2個歐聯冠軍。
咁依家皇嘅成績,又係歸功安帶得好,定佩狗嘅投資?
你舊年歐聯決賽之後嗰日問就一定係哥迪奧拿
而家問就一定係安察洛堤
出年阿迪達贏歐聯嗰日出post都應該會變史上最強領隊
未有得比住
因為安76 個生涯就完
但哥狗仲有排
你就假波
當魯營不敗男流?
第一次帶第一年就贏歐聯
第二年遇上全盛MSN 輸都冇計
衰一年就畀人炒鳩左
但炒佢之後請個仲廢嘅肥賓
運動科學,冇哥狗都會有第2個令足球變得沉悶
其實好多運動依家都面對緊同一個問題
但淨係贏得一次意甲
76勁d起碼唔會決賽排鳩陣
皇狗我都唔中意
但09講緊入得史冊既黑
米蘭半場就走去慶祝
擺明輸自己,咁都賴到落利到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞